Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile cu goji - Culegerea si uscarea fructelor

28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Plantele de goji fructifica la aproximativ 2 ani de la plantare si ating maturitatea la 4 -5 ani. Fructele pot fi culese pana la sfarsitul toamnei, cand apar primele temperaturi negative.

O atentie deosebita trebuie acordata in momentul culegerii fructelor de goji. Acestea sunt foarte delicate, iar operatiunea culegerii trebuie efectuata cu grija pentru a nu le compromite. Ulterior, in urma uscarii, fructele devin elastice si rezistente, putand fi pastrate fara dificultati majore pe perioade lungi de timp.

Odata ce fructele de goji au inceput sa creasca in dimensiuni si sa capete o culoare oranj - rosiatica, ele trebui emonitorizate zilnic pentru a observa momentul propice culegerii. Pentru a obtine garantia ca fructele sunt coapte, se scutura cu blandete un arbust. Daca
boabele de goji se desprind si cad cu usurinta, atunci ele sunt pregatite pentru recoltare.

Fructele se culeg cu mana sau prin intrebuintarea unui pat de rogojini, in functie de obiceiurile zonei in care se afla cultura. Anumiti producatori atrag atentia asupra faptului ca fructele se oxideaza daca intra in contact cu epiderma. Solutiile pentru indepartarea
riscului de oxidare si innegrire a boabelor sunt utilizarea manusilor sau culegerea prin scuturare.

Aceasta din urma presupune asezarea unui pat de rogojini (preferabil confectionate din bambus sau materiale asemanatoare) pe sol si scuturarea tufelor astfel incat fructele sa fie colectate fara a intra in contact cu uleiurile produse de pielea umana. Rogojinile se ridica
cu grija pentru a deserta fructele goji in cosuri care vor fi apoi duse catre spatiile de uscare sau de procesare. Pentru ramurile mai inalte, se folosesc prajini care sa asigure caderea tuturor fructelor fara a se trage de crengi, pentru a nu le vatama.

Uscarea fructelor de goji

Fructele goji beneficiaza de un invelis natural, asemanator cu ceara, care le protejeaza impotriva deshidratarii. invelisul face dificila uscarea fructelor in plin soare. O solutie pentru aceasta problema consta in scufundarea plantelor intr -un amestec pe baza de
bicarbonat de sodiu. Amestecul inlatura invelisul protector, ulterior fructele putand fi uscate la soare.

Se obtine o uscare completa a fructelor de goji in 4 -7 zile. In aceasta perioada, fructele trebuie ferite de muste, pasari sau alti daunatori care le pot afecta. in cazul in care se doreste grabirea procesului, se pot utiliza deshidratoare profesionale pentru operatiunea de uscare. Odata uscate fructele goji se pastreaza in spatii uscate, racoroase si intunecate, pentru a -si pastra intacte calitatile.

Afla totul despre si cultura de goji si demararea unei afaceri pe baza acestor fructe miraculoase!




Tags: afaceregojiculegerea de gojiuscare gojifructe goji

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]