Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile - Cultivarea rosiilor

de Ideideafaceri.ro 06 Iul. 2011 6519
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cultivarea rosiilor reprezinta o afacere profitabila si foarte simplu de administrat pentru crescatori. Rosiile sunt legume care cresc repede si usor, sunt rezistente la intemperii dar cer existenta unui sol fertil si a unei zone insorite pentru a se dezvolta in mod optim si pentru o productie suficient de satisfacatoare. De asemenea, rosiile prezinta avantajul ca se pot cultiva si pe sol si in cadrul serelor, solariilor cu mare succes daca se respecta cateva reguli de baza.

Rosiile sunt plante erbacee, anuale iar plantele se lungesc la 1m-3m. Au nevoie de un sol extrem de fertil, fara amestecul erbicidelor sau insecticidelor artificiale. Este recomandat sa fertilizati solul inainte de plantare cu gunoi de grajd sau amestecuri cu resturi vegetale si organice in ceea ce se numeste compost. Un ph de 5.6-6.8 se dovedeste a fi optim pentru o buna dezvoltare a rosiilor.

De asemenea, tineti cont de faptul ca va trebui sa efectuati cultivarea rosiilor in zone insorite. Pentru o productie mare de legume va trebui sa le oferiti cel putin 9 ore de soare zilnic. Apa este si ea importanta si trebuie dozata in mod corect. Atunci cand se planteaza rasaduri trebuie sa irigati solul doar la baza plantei. Cu alte cuvinte, trebuie sa evitati udarea frunzelor rasadului. Acestea sunt foarte sensibile si astfel, prin aceasta metoda de irigare se pot evita stricaciuni ale culturii rosiilor.

Tineti cont de faptul ca majoritatea persoanelor prefera sa planteze rasaduri si nu direct semintele. Rasadurile sunt deja mai puternice decat semintele si suporta temperaturile scazute sau prea mari mult mai bine. Unii dintre cei mai buni cunoscatori afirma ca isi invelesc marginea de pamant care sustine rasadul cu fan pentru a pastra o temperatura optima a solului si a rasadului.

Un dezavantaj in cultivarea rosiilor este faptul ca nu toate legumele se coc in acelasi timp. Este vital sa le culegeti pe cele coapte chiar daca mai sunt pe aceeasi tulpina altele care inca mai au nevoie de timp de dezvoltare. Astfel, veti evita stricarea culturilor de rosii care se datoreaza supra-coacerii.

Cultivarea rosiilor se poate dovedi eficienta si in solarii, in sere. Este foarte important sa folositi sol fertilizat cu compost si sa udati plantele zilnic atunci cand va situati in zone foarte calduroase. Daca exista o umiditate mai mare si precipitatii regulate, puteti sa irigati culturile de rosii chiar la 3-4 zile.

Aceste legume nu sunt pretentioase si au minimul de cerinte din partea crescatorilor. Cu ajutorul personalului de specialitate puteti sa obtineti culturi de rosii cu productii mari care sa va asigure un venit stabil si foarte atragator.


Tags: cultivarea rosiilorcompostserefertilizarea solului

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]