Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile in timpul liber

de Idei de afaceri 20 Mar. 2024 1974
Afaceri profitabile in timpul liber
3.91 din 11 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O idee de afacere profitabila pe care o poti demara in timpul liber este realizarea de caricaturi personalizate. Pentru aceasta afacere nu este nevoie sa-ti dedici tot timpul si nu este nevoie sa-ti dai demisia.

Daca ai talent la desen, aceasta este o afacere perfecta pentru tine. Doar gandeste-te, e ziua dumneavoastra de nastere. Desfaceti cu infrigurare cadoul pe care vi l-au adus prietenii, urmarit de privirile lor nerabdatoare, si dati nas in nas cu… propria dumneavoastra caricatura.

O caricatura atat de reusita si de haioasa incat, pur si simplu, nu va mai puteti lua ochii de la ea. Ceea ce va atrage foarte mult este faptul ca nu e vorba de o copie desenata a figurii dumneavoastra, ci de o caricatura in toata regula, care va scoate in evidenta, cu umor, trasaturile cele mai interesante.
 
Cadoul e deosebit, efectul e garantat. Si cum au procedat prietenii dvs. pentru a va face aceasta surpriza? Foarte simplu: au intrat pe un site de internet, au trimis o fotografie de-a dvs. prin e-mail si in cateva zile au primit prin posta, in sistem ramburs, o caricatura de 30 x 40 cm, realizata dupa fotografia respectiva, la un pret de pana in 150 de lei. o afacere inspirata de portretistii stradali
 
Ideea afacerii nu e noua. Ati remarcat deja, cu siguranta, artistii prezenti in timpul sezonului turistic pe litoral sau in statiunile montane care, inarmati cu o bucata de carbune si cu cateva coli de carton, realizeaza pe loc portretele trecatorilor interesati, la un pret de 30-50 de lei.
 
Succesul de care se bucura oferta lor depinde insa de destul de multi factori:
 
- starea vremii (daca ploua, traficul de turisti – potentiali clienti – scade sau chiar dispare)
 
- timiditatea eventualilor amatori (e destul de neplacut sa pozezi timp de 10 minute sau chiar mai mult sub ochii unei multimi de curiosi)
 
- talentul artistului (un portret care nu seamana cu originalul sau care este realizat intr-un stil sec, fara nimic special, alunga clientii). Si mai exista si un al patrulea factor care trebuie luat in seama: afacerea este strict estivala, ceea ce inseamna ca cel putin opt luni pe an sunt pierdute. Solutia? Mutarea afacerii pe Internet. Se elimina astfel toate neplacerile legate de vreme, de retinerile clientilor, de perioada anului sau de locatie (clientii pot fi din toata tara).
 

Cum se desfasoara activitatea?

 
Ca sa puneti pe picioare un serviciu de caricaturi personalizate prin Internet nu trebuie sa fiti un mare grafician, nu trebuie nici macar sa va pricepeti la desen.

Tot ce aveti de facut este, in primul rand, sa contactati un numar de trei-cinci portretisti talentati (cel mai simplu ii gasiti dand un tur vara pe litoral sau apeland la anunturi de mica publicitate) si sa incheiati cu ei o colaborare, explicandu-le ca puteti sa le faceti rost de comenzi pe tot parcursul anului.
 
Construiti apoi un site specializat, unde sa expuneti cele mai reusite portrete-caricaturi realizate de respectivii artisti – este bine sa fie caricaturile unor celebritati, pentru ca oricine sa poata aprecia singur gradul de asemanare – si in continuare ocupati-va de promovarea intensa a adresei site-ului.
 
Toti vizitatorii care vor vedea oferta on-line si vor fi interesati sa faca un cadou de efect cuiva drag vor putea obtine o caricatura personalizata a respectivului, trimitandu-va prin e-mail o fotografie care va functiona ca model.
 
Odata cu trimiterea fotografiei, ei trebuie sa opteze si pentru un anumit stil al caricaturii, indicand in acest sens unul dintre portretele prezentate deja pe site (sau direct autorul acelui portret).
 
Dumneavoastra inregistrati comanda, apoi luati legatura cu artistul respectiv – cu care aveti deja contract –, ii inmanati fotografia primita si el, in termen de 72 de ore (de exemplu) trebuie sa va predea un portret-caricatura realizat dupa toate regulile artei. Portretul il trimiteti apoi clientului in sistem ramburs, iar din banii incasati va opriti un comision care poate varia intre 10 si 35%, restul revenind artistului.
 
Destul de simplu. Dar, pentru ca afacerea sa mearga, trebuie sa fiti atent, in principal, la talentul si seriozitatea artistilor cu care colaborati. Daca acestia nu sunt foarte talentati sau nu isi dau tot interesul in a realiza niste portrete-trasnet, nu veti reusi sa atrageti suficiente comenzi si e posibil chiar sa nu va puteti acoperi cheltuielile cu functionarea si promovarea site-ului.
 
E mai usor sa obtineti un pret mare (150 de lei) pentru o lucrare de efect decat un pret mic (30 de lei) pentru o lucrare banala.
 

Exemple occidentale

 
Afacerea functioneaza cu succes in alte tari si este orientata clar spre acest segment al cadourilor personalizate. Astfel, sunt mai putini cei care comanda o caricatura proprie, decat cei care comanda o caricatura a cuiva apropiat, pentru a-i face o surpriza. 
 
Preturile practicate sunt destul de piperate (pot ajunge chiar si la 100 €), iar termenul de executie al unei lucrari este de 5-14 zile, in functie de stilul dorit de client si de amploarea caricaturii.

Pentru ca, trebuie spus, unii artisti pot realiza lucrari foarte complexe, in care persoana portretizata este pusa intr-un context amuzant: pe plaja (incordandu-si muschii in fata unor tinere extaziate), pe post de vedeta rock in plin concert, ca gladiator luptandu-se cu leii in arena, ca bogatas facand baie intr-o piscina plina cu dolari etc. In acest caz, efectul lucrarii este mult mai puternic.
 
De multe ori, realizarea de portrete caricaturizate este dublata de un serviciu de inramare, astfel incat sa rezulte un mini-tablou care, pe langa faptul ca se apropie mai mult de ideea de cadou, poate fi impachetat si oferit mult mai usor.

Un asemenea tablou are viata lunga, fiindca, cel mai adesea, destinatarii il expun undeva la vedere, pe un perete. Totul e ca portretul sa semene cu „originalul” si sa se vada ca e muncit – nu se admit stangacii sau detalii lucrate in graba.
 
Afacerea este, clar, de viitor. Forta personalizarii nu poate fi pusa la indoiala – oricine isi vede numele sau figura pe un obiect devine instantaneu interesat – ca urmare, nu trebuie decat sa exploatati aceasta realitate.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacere in timpul libertimpul libercaricaturi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.91 din 5 - 11 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]