Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri profitabile la tara: cresterea prepelitelor si a gainilor de rasa
Cresterea pasarilor la curte este o afacere profitabila pentru familiile care locuiesc in mediul rural. Prepelitele si gainile din rasa Brahma sunt ideale pentru cresterea intr-o mini-ferma ecologica intrucat nu necesita ingrijiri speciale.
Cresterea prepelitelor japonezePasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cresterea prepelitelor japoneze pentru oua si carne este o afacere cu un potential de exceptie. Piata este complet deschisa acestui tip de produse, fapt care constituie un argument cu greutate in favoarea demararii afacerii cu cresterea prepelitelor. Dar el nu este nici pe departe singurul: astfel, activitatea in sine este una foarte simpla si prezinta alte cateva avantaje importante, adevarate binecuvantari pentru orice potential intreprinzator.
Unul dintre avantajele afacerii este ca nu aveti nevoie de un spatiu pretentios. Ati scapat astfel dintr-un foc de o serie de cheltuieli majore, deoarece o crescatorie de 500 de prepelite poate fi amenajata intr-un spatiu de numai cativa metri patrati, ce poate fi amplasat oriunde: intr-un grajd, intr-o boxa existenta in casa, pe un coridor, pe o veranda, intr-un balcon sau chiar intr-un pod.
Puteti opta fie pentru varianta cresterii prepelitelor pe asternut de paie si pamant, fie pentru varianta cresterii lor in baterii, in ambele cazuri suprafata necesara fiind absolut modesta (maximum 20 mp).
Liviu si Virgil din Bucuresti, doi tineri economisti, au gasit atat de promitatoare ideea cu cresterea prepelitelor incat nu s-au lasat pana nu au pus-o in practica, chiar daca experienta lor in domeniu era nesemnificativa. Au pornit la drum cu un spatiu de 100 mp in cartierul Colentina, 150 de pui achizitionati de la Institutul Balotesti si cu mult entuziasm. Iar dupa numai trei ani, ajungeau la cateva zeci de mii de pasari, gazduite in doua hale de 500 mp langa comuna Bragadiru, si la o productie de 10.000-12.000 de oua pe zi. Impresionant, mai ales daca ne gandim ca afacerea a pornit, fara exagerare, de la zero, avand doar doi angajati: Liviu si Virgil, care faceau absolut totul in firma.
Ei spun ca nu este greu sa cresti prepelite. „Procesul nu este complicat si nici solicitant, dar necesita totusi o doza importanta de atentie, mai ales in ceea ce priveste conditiile de igiena. De mare ajutor este faptul ca prepelitele se imbolnavesc greu. Sunt anumite boli pe care pasarile, in general, le fac, prepelitele – nu. Ele nu se vaccineaza, nu au nevoie sa li se administreze antibiotice, sunt adevarate “pasari ecologice”. Cea mai simpla varianta de start este cu un incubator si cu un prim lot de oua fecundate.”
Cresterea gainilor Brahma
O afacere cu gaini brahma poate fi o idee foarte buna atunci cand aveti o casa la tara sau vreti sa renuntati la viata agitata de la oras. Numita si "Uriasul gainilor", este foarte apreciata pentru gustul deosebit al carnii si al oualor. Docila si foarte usor adaptabila la orice conditii, gaina Brahma impresioneaza instantaneu prin marime si penaj (greutatea sa este de 6,5 - 7 kg la maturitate, fapt care o transforma intr-o adevarata ”fabricuta” de carne, foarte eficienta din punct de vedere economic).
Carnea pe care o furnizeaza gainile Brahma este ecologica, fara niciun fel de conservanti, aditivi, hormoni sau antibiotice. Iar aceasta modalitate de crestere se va reflecta in calitatea carnii, constituind un argument solid in favoarea ofertei tale.
De asemenea, poti valorifica foarte bine si productia de oua (140-150 de oua pe an), mai ales ca aceste gaini dau oua si in timpul iernii, cand alte rase au o productivitate scazuta. Ea se creste ca oricare alta gaina, avand in plus avantajul ca rezista foarte bine la frig gratie penajului bogat.
Ouale gainilor Brahma sunt maronii, de dimensiuni obisnuite, dar au acel galbenus intens colorat, specific oualor de tara, fapt foarte apreciat de consumatori.
“Profitabilitatea unei astfel de afaceri consta in valoarea pe care o are o pasare Brahma, denumita si «Uriasul gainilor». O pasare poate costa intre 70 si 150 de euro, iar un ou are un pret cuprins intre 6 si 12 lei. Rasa Brahma este apreciata pentru frumusete, dar si pentru carne: o gaina da pana la 4 kg de carne, iar un cocos chiar si 7 kg.”, spune Adrian Gherghel din Baia Mare.
Articole conexe
Afaceri profitabile in timpul liber
de Idei de afaceri3 idei de afaceri profitabile care tin cont de nevoile de baza ale potentialilor clienti
de Idei de afaceri5 idei de afaceri profitabile in 2020
de Florin Amariei6 idei de afaceri profitabile in 2020
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit