Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla care sunt cele mai profitabile afaceri din domeniul auto

de Idei de afaceri 19 Mar. 2020 6346
4.22 din 29 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In comparatie cu alte afaceri mici, cele legate de segmentul auto sunt extrem de profitabile. Nu vei avea nevoie de un buget enorm pentru a incepe treaba, dar in schimb va trebui sa fii extrem de pasionat si priceput. Afla din articol ce pasi trebuie sa urmezi pentru a activa in industria auto.

De ce ai nevoie pentru a deschide un service auto

Nimic nu rezista la nesfarsit, iar sintagma se aplica cel mai bine in cazul automobilelor. O afacere in domeniul reparatiilor si intretinerii masinilor este extrem de profitabila. Investitia initiala n-ar trebui sa depaseasca 15.000 de euro. Vei avea nevoie de un spatiu bine amplasat, de echipamente si de putina promovare. Cea mai importanta este echipa de mecanici care se va ocupa de service. Daca vei avea oameni priceputi, vei avea si clienti multumiti care iti vor aduce alti clienti. Bineinteles, va trebui sa tii cont de o multime de alte aspecte, de la distribuitorii de piese auto online, pana la promovarea afacerii si la rezolvarea celor mai complicate situatii mecanice.

De ce ai nevoie pentru a vinde masini second-hand

Piata second-hand ramane una extrem de profitabila in Romania, iar masinile aduse din strainatate sunt la mare cautare. Poti incepe afacerea prin achizitionarea a doua, trei autoturisme la mana a doua din Germania, pe care sa le pui la punct si sa le vinzi cu profit. Este nevoie de o cercetare atenta a pietei externe si o cunoastere cat mai exacta a raportului dintre pret si calitate. De asemenea, trebuie sa te descurci si cu actele de inmatriculare si sa te misti mai rapid decat concurenta. Daca vei avea succes, iti poti extinde afacerea in timp, sa aduci tot mai multe masini si sa iti deschizi si un spatiu de prezentare al acestora.

De ce ai nevoie pentru a deschide o spalatorie auto

Cu acest tip de afacere vei merge la sigur. Numarul masinilor din Romania creste in fiecare an, iar proprietarii vor sa le aiba curate. Cei mai multi dintre soferi isi spala masina de doua, trei ori pe luna, iar spalatoriile auto au intotdeauna de lucru. Si in cazul deschiderii unei astfel de afaceri, bugetul necesar se invarte in jurul valorii de 15.000 de euro. Vei avea nevoie de un spatiu bine pozitionat, apa, solutii de curatare si cativa angajati de incredere. Mai putine batai de cap iti va da o statie self-wash, unde clientii sa vina si sa isi spele singuri masina. In acest caz, investitia initiala va fi aproape dubla.

De ce ai nevoie pentru a restaura autoturisme

O afacere extrem de profitabila este aceea care implica restaurarea diferitelor parti ale unui autoturism. Tuningul auto ramane la mare moda, dar pe langa ustensile, ai nevoie si de talent artistic. Mult mai simplu ar fi sa te orientezi spre reconditionarea farurilor, a jantelor sau a bateriilor auto. Daca te vei specializa pe un anumit element si iti vei face treaba bine, ai toate sansele sa iti creezi un renume si sa atragi clientii in timp record.

 

Acestea sunt doar cateva dintre oportunitatile pe care le poti incerca pentru a te lansa pe piata auto. Nu ai nevoie de un buget urias pentru a incepe, ci doar de curaj si mult entuziasm.




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacereautoservice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.22 din 5 - 29 voturi.

Articole conexe

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
17 Apr 2024
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Afacere de familie vs afacere mica cu angajati noi

de Idei de afaceri
12 Mar 2024
In cazul in care este vorba despre o afacere mica, pentru a ajunge la concluzia potrivita ar fi bine sa te consulti cu familia. Se vor implica in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]