Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla secretele afacerilor mici de la cei mai buni antreprenori

de Maria Nicutar 25 Mai. 2011 4076
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere mica nu presupune in mod obligatoriu profituri mici, dovedindu-se de cele mai multe ori extrem de rentabila daca este administrata de un antreprenor competent.

Profesionistii in afaceri au selectat cateva reguli de aur de care trebuie sa tineti cont in afacerea dvs:



1. Un scop precis, clar si realist. In majoritatea cazurilor de faliment, antreprenorul nu si-a proiectat un plan de afaceri realist, nu a alocat capital de rulaj pentru cheltuieli neprevazute sau nu a anticipat riscuri aferente afacerii sale. Lipsa unui scop clar pastrat de la demararea proiectului si pe parcursul administrarii sale este o alta cauza a esecului. Se intampla des ca antreprenorii sa se abata de la drumul stabilit initial in incercarea de a se dezvolta sau de a-si diversifica paleta de produse si servicii.

2. Delegati mai mult! O afacere mica presupune un numar mic de angajati. Cu toate acestea, aveti nevoie de serviciile unui contabil, ale unui consultant financiar, de marketing, ale unui avocat si mai urmeaza o intreaga suita de profesionisti care va ofera suport in administrarea afacerii dvs. Delegarea responsabilitatilor va scuteste timp, energie si bani pe care i-ati pierde daca ati comite greseli in aceste domenii.

3. Upgradati-va serviciile si produsele in mod constant. Clientii sunt entitati dinamice, in permanenta schimbare si cautare de oferte noi, diversificate si imbunatatite.

4. Evaluati, selectati, indepartati. Aceste trei actiuni trebuie indreptate catre angajatii dvs cu regularitate. O permanenta evaluare le va pune sangele in miscare, ii va revitaliza si va asigura performante sporite. Nu va temeti sa indepartati personalul care nu ofera eficienta si productivitate.

5. Puneti accentul pe customer service si pe mentinerea legaturii cu clienti, asociatii si furnizorii.

6. Scadeti nivelul salarial si imbunatatiti sistemul de bonusuri pentru angajati. Plata pentru un proiect terminat la timp si cu rezultate satisfacatoare poate fi un motiv destul de puternic pentru ca angajii dvs sa se straduiasca mai mult. Este o situatie win-win cat timp personalul dvs ofera performanta.

7. Mentineti un mediu de lucru placut si comfortabil pentru angajatii dvs.

8. Reclame, brosuri, afise publicitare, carti de vizita, newslettere. Investitiile in firmele de publicitate si de relatii publice sunt amortizabile rapid si sunt considerate foarte eficiente in sporirea profitului oricarei afaceri.

9. Orice se poate negocia, de la salarii, la comisioane, la platile catre furnizori si ofertele facute clientilor.

10. Prospectati piata cu regularitate. Aflati ofertele si preturile concurentei si invatati din greselile si din reusitele competitorilor de top.

 



Tags: antreprenordelegareevaluareserviciiprofit

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
23 Dec 2024
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Sep 2024
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Care sunt cele mai frecvente greseli ale antreprenorilor incepatori si CUM pot fi evitate

de Idei de afaceri
14 Iun 2024
Administrarea unei afaceri nu este usoara, mai ales in vremuri de criza. Competitia este acerba. Dezvoltarile tehnologice se indreapta spre tine cu o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]