Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai demarat o afacere? 2 exemple: asa nu, asa da!

de Nita Alina 26 Ian. 2016 3230
4.38 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exemplul asa, nu! Doi antreprenori si-au folosit economiile pentru a cumpara un magazin de sandwich-uri extrem de popular, situat in imediata apropiere a unei mari universitati de pe Coasta de Vest a Statelor Unite. Proprietarul anterior condusese afacerea timp de 12 ani si a petrecut o saptamana invatandu-i pe cei doi tineri care este mersul lucrurilor.

Mai mult, vechiul proprietar s-a oferit sa le stea la dispozitie si in continuare cu sfaturile si experienta lui, dar Denis si Gary, noii proprietari, au considerat ca nu au nevoie si ca se vor descurca pe cont propriu.

S-au straduit din rasputeri, dar nu aveau cum sa cunoasca toate micile trucuri pe care fostul proprietar le invatase de-a lungul anilor.

Ei nu stiau sa-si pregateasca din timp ingredientele pentru a face fata perioadelor de varf, astfel incat sandwich-urile sa fie la fel de proaspete si apetisante.

Nu stiau nici cum sa-si coordoneze livrarile cu ale magazinelor din vecinatate pentru a obtine rapiditate si discounturi din partea furnizorilor. Sau cum sa-si motiveze angajatii cu jumatate de norma (in general studenti din campus), oferindu-le bonusuri si prime pentru performanta.

De aceea au ajuns sa munceasca pana la extenuare, in timp de profitul era intr-o continua scadere. Dupa un an au fost nevoiti sa vanda in pierdere restaurantul, in tot acest timp neapeland nici macar o data la sfatul fostului proprietar.

Mandria lor prosteasca de a dovedi ca se descurca pe cont propriu le-a jucat o festa urata. Bunul simt ar fi trebuit sa le dicteze sa profite de experienta celui de la care achizitionasera restaurantul.

Exemplul asa, da!

O alta mica intreprinzatoare, Sheila, a procedat cu totul altfel. Ea conducea o firma de tehnoredactare computerizata in Phoenix, munca sa constand in principal in editarea rapoartelor diferitelor societati industriale.

Acestea pretindeau ca lucrarile sa fie compostate pe margine pentru a fi indosariate. Cand Sheila a realizat cat timp ii ia sa gaureasca paginile, ea a petrecut o dupa-amiaza intreaga sunand la toti furnizorii de produse de papetarie din zona, pana a gasit unul care oferea hartie gata compostata, la un pret doar cu putin mai ridicat. si s-a grabit sa colaboreze cu el. O decizie de bun simt…


Tags: afaceristart in afaceriafacereexperienta in afacerisfaturi in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]