Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alegeti-va afacerea pe care v-o doriti!

59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca ati stabilit obiectivele personale, va puteti indrepta atentia asupra afacerii cu ajutorul careia le puteti realiza. Stabiliti standardele conform carora va functiona afacerea dumneavoastra si veti analiza progresele pe care le face, pentru a vedea daca eforturile investite dau roadele asteptate.

Aplecati-va cu atentie asupra celor mai mici detalii, pana cand veti fi capabil sa o cunoasteti si sa o descrieti cu precizie. Care este misiunea pe care vreti sa o puneti pe picioare?

Misiunea afacerii reprezinta, de fapt, raspunsul la urmatoarele intrebari:
„Ce produse/servicii voi realiza?”
„Carei categorii de clienti se adreseaza acestea?”
„in ce mod voi satisface necesitatile si dorintele clientilor?”
„Care este imaginea pe care doresc sa si-o formeze, des pre afacerea mea, cei cu care vin in contact?”
„Care este piata pe care voi concura?”
„Prin ce se va diferentia afacerea mea de altele similare, cu care voi intra in concurenta?”

Prin definirea misiunii precizati, deci, pozitia afacerii si directia ei de evolutie, in contextul concurentei cu celelalte afaceri similare, aratand clar ce este si ce doriti sa devina aceasta.

Puneti pe hartie, cu lux de amanunte, modul in care va veti desfasura activitatea. Ce veti face si ce veti evita sa faceti. Fara a scrie  aceste lucruri, preocuparile zilnice ulterioare va vor sustrage de la planurile cu care ati pornit in minte.

Aceasta nu inseamna ca nu veti aduce modificari planurilor initiale. Ci ca veti face acest lucru in mod constient, pe baza unor motive temeinice. Nu din greseala sau pentru ca ati uitat unele detalii.

Descrierea afacerii va va ajuta ca, dupa inceperea activitatii, sa verificati periodic respectarea standardelor stabilite initial, atingerea
obiectivelor propuse.

Materialul scris va va folosi, de asemenea, atunci cand va veti elabora planul de afacere, pentru a convinge pe cineva din afara de succesul ei. Totodata, punandu-va ideile pe hartie, puteti depista erori care v-ar aduce ulterior pierderi foarte mari.

Materialul scris poate fi aratat unui consultant, unui prieten sau unei rude cu experienta in afaceri, care va pot da sugestii si pot descoperi, cu obiectivitatea celor din afara, eventualele greseli.




Tags: afaceriafacerealegerea afaceriimisiune

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]