Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apicultura, o afacere profitabila in Romania!

de Matei Antonescu 20 Feb. 2014 4274
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In prezent, in Romania sunt cca 30.000 - 35.000 de apicultori, conform datelor Asociatiei Crescatorilor de Albine. Mai mult, pe plan local exista 1,3 milioane de familii de albine.

Din punctul de vedere al efectivului de albine, Romania se plaseaza pe locul 7 la nivelul UE dupa tari precum Spania, Grecia, Franta, Italia sau Polonia, informeaza DirectProprietar.

Potrivit lui Ioan Fetea, o afacere cu propria ferma apicola se poate incepe cu 5-10 familii de albine si cu o investitie de pana la 1.500 de euro. Suma poate fi amortizata in decurs de pana la 2 ani si afacerea se poate sustine cu ajutorul mai multor investitii: faguri, rame din stpudi, tratamente anule si nu numai.

Conform aceleiasi surse, costul unei familii de albine este de 400-500 de lei si costurile anuale pentru a ingriji zece familii de albine este de 200-300 de lei.

Cata miere produce o familie de albine? O familie de albine poate produse cca 20-25 de kilograme de miere iar crescatorii profesionisti pot obtine profit uimitor de mare daca mizeaza pe culturi protejate de poluare, pe culturi certificate din punct de vedere ecologic.

Conform presedintelui ACAR, 2013 a fost un an profitabil pentru 80% dintre crescatorii de albine.

“Cei care doresc sa porneasca o afacere in apicultura ar trebui sa stea cel putin un an si jumatate langa un apicultor cu experienta, de unde sa <<fure>> meserie. De asemenea, trebuie sa aiba acces la o baza melifera buna (resurse de nectar din raza de zbor a stupinei). Printre problemele care pot aparea sunt necunoasterea tehnologiei, a patologiei, transportul pe distante mari a stupilor, de cateva sute de kilometri”, explica Ioan Fetea.

Imbucurator este faptul ca discutam despre un consum de miere din ce in ce mai mare in randul romanilor. Cu toate ca discutam despre un nivel redus de consum intern, la export trimitem cantitati mari de miere si alte produse apicole derivate.

O afacere cu profituri sigure, ferma apicola devina o investitie de viitor clar. Cine se incumeta? Cu siguranta ramane o afacere ideala pentru pasionati si pentru cei care deja detin terenul potrivit, pentru profesionisti si cei care au la dispozitie sprijin din partea unui cunoscator, evident.


sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: ferma apicolaapiculturaferma de albine

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]