Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie! Afacerile administrate de acasa nu reprezinta o optiune buna pentru toti

de Maria Nicutar 02 Iun. 2011 2678
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aceasta categorie de afaceri este preferinta de top pentru multi antreprenori. Fie din nevoia de comoditate, de a nu se deplasa, din nevoia parintilor de a petrece mai mult timp alaturi de copii sau din cauza unor dizabilitati, antreprenorii aleg sa lucreze mai comfortabil de acasa.

Dintre cele mai importante beneficii oferite de administrarea afacerilor de acasa sunt urmatoarele:

1.    Cheltuieli reduse fata de cele necesare pentru inchirierea sau achizitionarea locatiilor de conducere a activitatilor.

2.    Nevoia redusa de personal care rezulta din complexitatea mica a activitatilor aferente administrarii afacerilor. De cele mai multe ori, antreprenorii se ajuta de software-uri adecvate pentru a-si tine contabilitatea, gestiunea produselor, pentru a-si proiecta un website dedicat afacerii samd.

Marketing-ul si publicitatea se bazeaza, majoritar, pe strategii online neplatite, prin intermediul retelelor de socializare sau se apeleaza la marketing-ul “din-gura-in-gura” (Word-Of-Mouth marketing). In acest fel se elimina nevoia angajatilor specializati.

O alternativa este contractarea diversilor asistenti virtuali, specialisti si consultanti pentru a se ocupa de diversele aspecte ale afacerii, si care isi pot desfasura activitatea de la domiciliul lor.

3.    Flexibilitatea programului de lucru este infinit mai mare si ofera ocazia afaceristilor de a-si imparti in mod eficient viata personala cu viata profesionala. Mamele antreprenoare reprezinta un segment important care aleg sa isi demareze si sa isi conduca afacerile de acasa pentru a-si putea ingriji copiii in felul in care si-l doresc, fara a fi nevoite sa apeleze la serviciile creselor sau guvernantelor.

Cu toate acestea, exista numeroase dezavantaje pe care afacerile conduse de la domiciliul personal le prezinta. Iata cateva puncte de interes pe care trebuie sa le cantariti cu atentie inainte de a opta pentru acest tip de afaceri:

1.    Administrarea afacerilor de acasa poate fi extrem de dificila deoarece aveti la dispozitie numeroase surse care va pot distrage atentia.

2.    Lipsa unui program de lucru fix scade eficienta si performantele.

3.    Exista o problema mare legata de lipsa spatiului de depozitare in cazul in care comercializati produse care necesita stocare.

4.    Exista posibilitatea ca, uneori, sa fie nevoie sa aveti intalniri de afaceri cu furnizori, asociati, clienti samd iar mediul de acasa nu este, intotdeauna, cel mai potrivit, lasand impresia lipsei de profesionalism.

In concluzie, este benefic sa luati in calcul toate aspectele acestui tip de afacere si sa stabiliti de la inceput cu ce capital porniti la drum si cat timp si energie va permiteti sa ii alocati pentru a stabili daca vi se potriveste sau nu.




Tags: afaceri de acasaavantaje afaceri domiciliu personal

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]