Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avantajele unei afaceri cu goji, o planta-comoara

de Alexandra Capatana 10 Nov. 2014 4218
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fructul goji este considerat de catre chinezi o adevarata comoara datorita beneficiilor aduse sanatatii. El poate fi insa o comoara si pentru oamenii de afaceri, deoarece plantatiile de goji presupun investitii modice si aduc in schimb venituri surprinzatoare.

Un calcul simplu arata ca randamentul unei astfel de culturi nu este deloc neglijabil. Chiar daca au fost introduse recent pe piata din Romania, fructele au un succes impresionant, datorat intr -o anumita masura si numeroaselor celebritati care au adus in discutie consumul de goji.

In momentul de fata, in Romania preturile sunt intre 20 si 40 de lei pentru un arbust de goji (in functie de dimensiune), iar semintele se vand la preturi de 8 -10 euro pe gram. Insa majoritatea comerciantilor acorda discounturi semnificative in cazul achizitionarii de cantitati mai mari.

Goji, merisoare, Aronia - 3 culturi super - profitabile

O suprafata de 1 ha presupune cultivarea a aproximativ 4.000 de plante. Ulterior plantarii, costurile de ingrijire a unei culturi sunt destul de reduse, deoarece planta nu este una pretentioasa, fiind usor de intretinut.

Un kg de fructe uscate se vinde cu minim 60 de lei in momentul de fata si, in medie, o suprafata cultivata de 1 ha produce 2.000 – 2.500 kg de fructe uscate in primii ani de productie, ajungand la maturitate si la cantitati de doua ori mai mari.

Piata este intr-o continua crestere. Pe langa fructele uscate, exista si o gama larga de produse pe baza de goji care pot fi comercializate, crescand profitul. De la sucuri, ceaiuri si bauturi alcoolice si pana la dulceturi, deserturi, produse cosmetice sau suplimente de slabit. Asadar, o instalatie proprie de procesare, sau, de ce nu, contracte cu mai multe fabrici pentru care sa deveniti furnizor, pot fi modalitati excelente de extindere si de crestere a profitului.

Nutritionistii au adus de asemenea un aport considerabil in popularizarea acestui aliment. Cumparatorii achizitioneaza goji din tot mai multe motive, fie pentru a slabi, fie pentru a -si imbunatati tonusul, pentru a-si regla diverse probleme de sanatate sau pentru a-si intari sistemul imunitar si asa mai departe.

Iar piata din Romania nu este singura solutie. O mare parte din fructele goji comercializate in momentul de fata provin din Asia, mai exact din doua regiuni ale Chinei vestite pentru culturile lor extinse de arbusti goji: Ningxia si Xinjiang. In general, fructele pentru consum sunt crescute in plantatii specializate, care se pot intinde pe suprafete de zeci si chiar sute de mii de hectare. Iar in urma cresterii in popularitate a fructelor, la nivel mondial, apar din ce in ce mai multe plantatii si cele deja existente se extind.

Romania detine anumite avantaje, deoarece solul nu este atat de poluat ca solurile tarilor intens industrializate si poate sustine culturi ecologice.

Produsele rezultate din astfel de culturi pot fi comercializate la preturi mai mari decat cele obtinute din culturi fertilizate cu ingrasamant sintetic. Consumatorii interesati de fructele goji le cauta in primul rand pentru proprietatile lor antioxidante si pentru beneficiile asupra sanatatii, fiind asadar evident faptul ca ar prefera fructe “curate”.

Iata asadar ca pe piata internationala este loc suficient pentru fructe goji cu calitatati superioare, crescute cu grija.

Goji, merisoare, Aronia - 3 culturi super - profitabile


Tags: afacereafacerigojicultura de gojifructe de goji

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic

de Bianca Tila
05 Iul 2024
Cultivarea microplantelor este o afacere simpla, cu o piata imensa. De asemenea, puteti testa aceasta idee pe balconul apartamentului, veti obtine in...

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]