Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Banii si afacerile. Reguli care trebuie respectate

de Florin Amariei 15 Apr. 2020 4795
3.91 din 23 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sunt cateva reguli minime care trebuie respectate daca te gandesti sa intri in aceasta lume.

Banii si afacerile sunt conectati si nelipsiti. E important, insa, ca fiecare doritor de a fi antreprenor sa inteleaga ca pentru a porni un business ai nevoie de cateva lucruri esentiale pe care sa le stii.

Banii si afacerile. Reguli care trebuie respectate
 
1. Nu e nicio diferenta intre o afacere pornita de la 1000 de euro, una de la 10 000 de euro si una de la 100 000 de euro!
Lipsa banilor in 90% dintre cazuri este doar o scuza care ascunde, de fapt, lipsa de flexibilitate a antreprenorului. Un antreprenor face bani in functie de contextul in care se afla si cu resursele de care dispune, nu in conditii de „laborator”.
 
Sun Tzu (Arta Razboiului) are un citat genial pe tema asta, cu o larga aplicabilitate in antreprenoriat:
 
„Sa controlezi o armata mare ai nevoie de aceleasi principii cu care controlezi o armata mica: in mare parte este vorba doar despre o fractie.”
 
Ce intelegem? Practic, daca nu scoti bani fara bani, nu scoti bani nici cu bani. Daca nu poti controla o afacere plecata de la 1000 de euro, nu poti controla nici o afacere plecata de la 100 000 de euro. Intr-un final, daca ti se dau cele doua sume, depinde doar de unde cazi. Asta este si motivul pentru care este important sa faci bani pas cu pas, ca un proces. Tu vei fi numitorul comun in toata aceasta crestere.
 
2. Succesul in afaceri nu e un city-break, ci o calatorie de lunga durata
Asta inseamna ca nu ai nevoie sa pui la bataie un apartament ca sa faci rost de fonduri pentru a porni o afacere. Vine din nevoia de „bani” ca sa faci „bani” (credinta ca e faptul investitia initiala rezolva „afacerea”, nu neaparat tu). De asta nu iti vom recomanda nici cu imprumuturi de la banca, decat in situatii foarte concrete, in care iesi in castig pe hartie (sa ai deja clientii/contractul care sa iti aduca banii pe care sa ii dai bancii inapoi, nicidecum sa joci la „ruleta”, sperand ca investitia iti va aduce mai multi clienti).
 
3. Stabileste obiective reale
Verifica modul in care cheltuiesti banii pe care ii ai acum. Crezi ca te poti lipsi de iesit in oras, un abonament scump sau diverse terminale de ultima generatie? In trei-patru luni poti pune deoparte suficienti bani pentru a face primii pasi catre afacerea ta.
 
Nu te arunca din prima la tot felul de megalomanii. Pas cu pas, fii responsabil si reinvesteste profitul. 
 
4. Afacerea incepe cu mult inainte ca tu sa ai banii
Lipsa de educatie financiara din Romania ii pune pe multi in dificultate la inceput de antreprenoriat. Desi sumele nu sunt foarte mari, atunci cand simti ca ai atins un punct stabil in spectrul financiar te lasi prada valului de cheltuieli inutile.
 
Asigura-te din timp ca stii cum sa iti pui banii la locul potrivit. Cheltuie-i cum trebuie si, mai important, doar pe ce trebuie!
 
5. Tine un jurnal personal de activitate
Iti va fi de un real ajutor sa vezi prin ce ai trecut acum 3 sau 6 ani in urma. Vei observa progresul realizat si vei intelege ca esti pe directia potrivita.
 
Succes!


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: baniiafacerilereguli

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.91 din 5 - 23 voturi.

Articole conexe

Cum pot afacerile mici sa se adapteze la efectele inflatiei

de Idei de afaceri
03 Aug 2022
Inflatia a devenit un considerent urgent pe termen scurt pentru aproape toate afacerile in contextul in care, in martie 2022, inflatia a atins un...

Cea mai simpla si ieftina idee de afacere post-pandemie. Banii vor veni sigur!

de Florin Amariei
22 Sep 2020
Daca vrei sa pornesti pe cont propriu, dupa ce reusim sa controlam raspandirea coronavirusului chinez, atunci avem cea mai simpla si ieftina idee de...

Afacerile romanesti nu ofera dispozitive mobile angajatilor

de Florin Amariei
15 Ian 2020
Companiile autohtone se afla printre cele mai reticente din UE la capitolul echipare angajati. Angajatii romani nu primesc dispozitive cu care sa se...

Trenduri importante pentru afacerile din 2020

de Florin Amariei
13 Ian 2020
Clientii sunt importanti, dar stii ce ai de facut in acest an pentru a-i tine langa afacerea ta? Iata cele mai importante trenduri de avut in vedere...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]