Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiile deschiderii unui magazin online sau offline

de Andrioae Ruxandra 27 Iul. 2014 4012
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Deschiderea unui magazin, online sau offline, este o afacere care implica cumpararea bunurilor intr-un volum mare, ca apoi sa fie revandute clientilor. Comerciantii care vand la bucata reprezinta o parte importanta a unui sistem integrat, cunoscut drept lant de distributie. Un astfel de comerciant cumpara bunuri sau produse in cantitati mari direct de la producator sau prin intermediul pietei en-gros si apoi le vinde in cantitati mici consumatorilor pentru a avea profit.

 
Iata 5 motive pentru care ar trebui sa incepi o afacere in comertul online:
1. Aceasta industrie este foarte cuprinzatoare, existand o multime de categorii de produse. Ai posibilitatea de a alege pe ce "teren" vrei sa te afli, ce produse vrei sa vinzi si cu ce fel de clienti vei avea de-a face.
2. Este o afacere simplu de infiintat si de administrat. Tot ceea ce ai nevoie este sa decizi ce vrei sa vinzi si sa gasesti furnizori.
3. Poti incepe afacerea cu un capital minim.
4. Este genul de afacere profitabila, pentru ca vor fi intotdeauna comenzi pentru produse si servicii.
5. Poti incepe o afacere chiar online, fara sa fie nevoie sa depozitezi marfa. Poti livra clientilor produsele de la producator sau din comertul en-gros.
 
Acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pana la deschiderea magazinului tau online:
 
1. Alegeti gama de produse 
Indiferent ca afacerea ta este online sau offline, trebuie sa alegi ce fel de produse vrei sa cumperi si sa vinzi. Cel mai bun produs pentru vanzare este produsul pe care piata il cere. Daca vei vinde cosmetice, de exemplu, trebuie sa ai idee despre aceste produse si despre trendurile din industrie.
 
2. Planul de afaceri si inregistrarea afacerii
Fara un plan de afacere, nu vei putea pune in practica nimic. Motivul cel mai des intalnit pentru care majoritatea patronilor de magazine se plang este ca s-au aventurat in acest domeniu fara sa faca un studiu de fezabilitate inainte. O asemenea afacere are nevoie de un plan care sa includa ce fel de capital ai nevoie, costurile operationale, competitia etc. Este important sa ai in vedere scopurile si obiectivele tale, strategii de marketing etc. Trebuie sa inregistrezi numele afacerii si sa te faci vizibil online. Numele trebuie sa fie usor de retinut si sa poata deveni un brand. Poti consulta un avocat, pentru ca vei avea nevoie de diverse documente pentru a functiona.
 
3. Gaseste o locatie potrivita
Daca alegi sa ai si un magazin fizic, nu doar online, localizarea acestuia este importanta in alcatuirea succesului afacerii tale. Magazinul tau trebuie sa fie spatios, sa fie situat intr-o zona accesibila si foarte populata. 
 
4. Aprovizioneaza-ti magazinul 
Ai nevoie de furnizori pentru a-ti face aprovizionarea. Odata ce ai o lista de posibili furnizori, ia legatura cu acestia pentru a vedea care sunt ofertele si stabileste care sunt cele mai avantajoase pentru tine.
 
5. Angajarea personalului
Dezvolta un plan pentru a-ti alege echipa potrivita. Asigura-te ca angajezi oameni competenti si calificati.
 
6. Fa rost de echipamentul necesar 
Pe langa bunuri sau servicii, exista cateva echipamente pe care magazinul tau trebuie sa le aiba: POS, case de marcat, rafturi, frigidere/congelatoare, carucioare pentru cumparaturi sau cosuri, biroul casierului, scanner pentru produse, o masina pentru livrarea produselor la comanda clientilor, computer, generator.
 
Iata cateva strategii de marketing pentru afacerea ta:
 
1. Ofera posibilitatea clientilor de a cumpara online, prin crearea unui cont
2. Ofera cele mai bune preturi si beneficii ale produselor
3. Actualizeaza-ti site-ul pentru a tine clientii la curent cu noile oferte
4. Foloseste retelele de socializare pentru a pastra legatura cu clientii
5. Incurajeaza-ti clientii sa spuna si altora despre afacerea ta
6. Fa-ti publicitate oriunde crezi ca ar avea impact asupra publicului.
 
Magazinul tau poate intampina obstacole, dar daca iti iei masurile necesare vei depasi aceste situatii si te vei putea concentra in totalitate pe desfasurarea afacerii tale. 
Sa nu uitam insa de faptul ca locatia magazinului tau este unul dintre factorii care contribuie la succesul magazinului. Fie ca este vorba despre magazinul tau online sau fizic, trebuie sa fii vizibil si accesibil celor care vor sa cumpere produsele pe care le comercializezi.
 
Sursa: www.mytopbusinessideas.com
 


Tags: afacerimagazinvanzarimagazin onlineonlineafaceri onlinesfaturicomert online

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
09 Iul 2024
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Sep 2024
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]