Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Capitalul initial necesar pentru a intra in afaceri
Nivelul capitalului initial necesar poate varia foarte mult de la o afacere la alta. Daca este vorba de a deschide o firma de amenajari interioare, este nevoie de un spatiu care sa reprezinte o carte de vizita si a mostra despre simtul estetic al intreprinzatorului. Daca este vorba insa de repararea masinilor de scris, nu aveti nevoie decat de indemanare si de o trusa de scule.
Capitalul initial minim este suma de bani indispensabila demararii afacerii si derularii acesteia, pana in momentul in care ea devine profitabila. Aceasta suma va acoperi costul materiilor prime sau al produselor, taxele legale pentru autorizare, chiria si utilarea localului, salariile (cele ale angajatilor si/sau cel al dvs.), reclamele si publicitatea, rechizitele de birou si orice alte cheltuieli care ar putea aparea (si care, cu siguranta, vor aparea).Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Cresterea prepelitelor japoneze
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
In cazul in care ati apelat la serviciile unei banci sau cooperative de credit, puteti face o estimare conventionala a costurilor de pornire, deschizand o linie de credit speciala pentru inceputul afacerii. Dar chiar si beneficiind de consultanta profesistilor pot aparea neconcordante intre valorile estimate si cele reale. Daca nu aveti o astfel de posibilitate de creditare, nu renuntati la afacere inainte de a testa toate posibilele surse de bani.
Iata doua exemple sugestive:
1) Rochelle a pornit o brutarie observand ca o pizzerie din cartierul sau avea in timpul zilei o perioada moarta. Ea a incheiat un contract de folosire a cuptoarelor pizzeriei intre orele 5.00 si 11.00 dimineata, pentru a produce specialitati frauntuzesti proaspete. A economisit astfel 20.000 $, cat ar fi costat-o sa aiba propriul local dotat cu cuptoare de paine, pana cand s-a pus pe picioare si afacerea a adus suficient profit;
2) James vroia sa-si deschida o firma de vanzare a unui nou tip de recipient-rezervor de apa potabila, pentru uzul angajatilor din cadrul firmelor si institutii. El avea spatiul de productie, materialele, cunostintele si abilitatile necesare, dar nu-si putea permite publicitatea adecvata. Asa ca a oferit catorva statii locale de radio din zona sa de activitate rezervoare gratuite, pe care le-a si instalat in locul celor vechi, in schimbul obtinerii de spatiu de reclama. Si astfel afacerea sa a demarat cu succes.
Costurile de pornire, oricata inventivitate ar fi pusa la bataie, nu pot fi eliminate. Dar ele pot fi substantial reduse, mai ales ca, in cele mai multe cazuri, estimarile ajung sa fie depasite de sumele necesare in realitate.
Articole conexe
Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice
de Idei de afaceri3 orase - 3 idei pentru start in afaceri
de Julian ManescuStart in afaceri. Trucuri si sfaturi pentru incepatori
de Victor OanceaStart in afaceri: Bratara care te atentioneaza cand nivelurile UV cresc peste normal!
de Matei AntonescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit