Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce solutii gasesc investitorii?

de Bianca Tila 27 Iun. 2022 1020
Ce solutii gasesc investitorii?
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Piata bursiera prezinta scaderi majore, astfel investitorii se reorienteaza catre alte domenii de activitate. Actiunile globale au prezentat scaderi cu 12% pana acum in acest an. Investitorii aleg sa investeasca in genti de lux pentru un randament de aproximativ 14 procente pe an. O geanta Birkins a crescut cu 38% in 2021, potrivit bancii de investitii Credit Suisse.

Lumea investitiilor este un sector profitabil, mai ales pe timp de criza. Singura speranta a economistilor de a-si pastra valoarea banilor este de a investi, avand in vedere contextul prezent in care inflatia a atins un maxim al ultimilor 40 de ani.
 
In cazul investitiilor in genti de lux, un bun exemplu este planul lui Hanushka Toni, o fosta profesionista in marketing in varsta de 33 de ani, din Londra. Aceasta investeste in genti pentru a obtine un randament de aproximativ 14% pe an. Impreuna cu mama sa, aceasta a infiintat un magazin de genti de designer second-hand, in urma cu trei ani. In prezent, lucruri prezinta schimbari, avand in vedere ca investitorii au inceput sa observe oportunitatile ce le ofera gentile de designer, ca o clasa de active.
 
"Am cumparat o geanta Hermes Birkin pentru 15.000 de lire sterline acum doi ani. (...) Acum valoreaza in jur de 19.000 de lire sterline, pentru ca piata a crescut atat de mult. Asta inseamna mai mult de un randament de 26pc. Acum am clienti care isi iau foarte in serios investitiile in genti – le vor lasa in stare impecabila si nu le vor purta niciodata", a declarat Hanushka Toni pentru Telegraph.
 
Piata aceasta este una complexa pentru cei neinitiati, iar o investitie intr-o marca gresita poate scoate potentiali investitori din acest sector. "Gentile Birkin si Chanel sunt principala modalitate de a investi. Din experienta mea, marcile italiene precum Gucci si Prada isi depreciaza valoarea", recomanda Toni.
 

Care este cea mai profitabila investitie?

Nu este neobisnuit faptul ca gentile Hermes Birkin sa aiba o valoare mai mare de revanzare decat pretul lor initial. Pretul mediu al acestei genti a crescut cu 38% anul precedent, potrivit bancii de investitii Credit Suisse. Chanel afiseaza cresteri cu 12% la genti. Insa, piata bursiera londoneza inregistreaza un randament de doar 8 procente.


 
"O geanta Birkin sau Kelly Hermes intr-o piele standard poate fi achizitionata noua pentru aproximativ 7.000 – 10.000 de lire sterline. Cu toate acestea, ele se pot revinde pe piata secundara cu peste 20.000 de lire sterline, unele genti cu piele exotica fiind vandute cu peste 60.000 de lire sterline", potrivity lui Rachel Fox.
 
Casa de licitatii Kruse GWS Auctions a vandut in luna mai a acestui an o geanta rara Hermes Birkin. Aceasta a obtinut un pret record de 630.000 de dolari, echivalentul a 2.950.000 lei. Geanta era una din crocodil Himalaya, finisata cu aur alb masiv de 18 carate si diamante.
 

Investitii profitabile

O alta varianta de investitie profitabila este vinul. Daca gentile de lux prezinta dificultati pentru unii investitori, vinul ii poate atrage pe altii.
 
Colectionarea de bunuri de lux este o modalitate de a diversifica portofoliul investitiilor. Un exemplu de investitor in vinuri este Rod Peel. Acesta este un fost inginer la British Gas, care acum se bucura de pensie in Bolivia. In portofoliul acestuia de vinuri fine se acumuleaza o valoare de 1 milion de lire sterline. 
 
"Am inceput in 2004, cand am primit un telefon de la actualul meu broker, WineCap. Cea mai buna investitie a mea a fost intr-o lada de Rothschild 1984, pe care am cumparat-o cu 9.000 de lire sterline si pe care am vandut-o ulterior cu 54.000 de lire sterline.
 
Dar acest lucru nu este tipic. In plus, faci profituri pe vinuri doar atunci cand le vinzi. Altfel, ele stau acolo castigand bani ipotetici. Platesc in jur de 1.000 de lire sterline pentru depozitare si asigurare in fiecare an", conform lui Rod Peel.
 
Cameron Scott se numara printre investitorii de vinuri care si-au construit un portofoliu surprinzator. Acesta este un contabil in varsta de 78 de ani din Stanffordshire, care se aproprie de pensionare.
 
"Vinul meu reprezinta intre 5 si 10 procente din intregul meu portofoliu. Imi place pentru ca nu-mi pot imagina ca valoarea sa ar putea vreodata sa scada la zero si ma ajuta sa reduc riscul valutar. Cea mai buna investitie a mea a fost intr-un vin american pe care l-am cumparat in urma cu sapte sau opt ani, Screaming Eagle. A costat cateva mii de dolari sticla, iar pretul sau s-a dublat in doar trei ani", a potrivit acestuia.


 
Investitorii avertizeaza ca gasirea unui broker de incredere este grea, atat in industria vinului, cat si a whisky-ului. "Nu este o piata complet reglementata, asa ca exista o multime de pungasi. La un moment dat, am pierdut 37.000 de lire sterline. Noii investitori trebuie sa se documenteze foarte atent", a declarat Peel.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: cea mai profitabila investitieinvestitii profitabilegenti de luxvinuriinvestitii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Companiile vor avea la dispozitie peste 2,5 miliarde de euro pentru investitii

de Bianca Tila
04 Aug 2022
Companiile vor avea la dispozitie peste 2,5 miliarde de euro pentru investitii ce privesc dezvoltarea, retehnologizarea, digitalizarea sau investitii...

Investitii strategice in perioade de criza pentru incepatori

de Idei de afaceri
14 Apr 2023
Ultimii doi ani au fost printre cei mai imprevizibili din ultimele decenii, din cauza efectelor crizei epidemiologice ce a afectat toate...

Greseli care pot distruge o afacere de vinuri

de Camelia Diaconu
21 Sep 2020
Atentia la detalii este principala calitate pe care un producator de vinuri trebuie sa o aiba. Pentru a aduce profit, o afacere de vinuri are nevoie...

Masura II.3 - Investitii productive in acvacultura: conditii pentru obtinerea finantarii

de Alina Constantinescu
29 Aug 2016
Intreprinzatorii din domeniul acvaculturii pot accesa fonduri nerambursabile prin Masura II.3 din cadrul POPAM 2014-2020. Pentru a fi eligibili in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]