Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sunt merisoarele si cum lansam o afacere agricola de succes deplin!

de Zenobia Badescu 02 Aug. 2012 7187
3.3 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Merisoarele sunt fructe extrem de valoroase pentru alimentatia sanatoasa a omului. Sunt fructe comercializate la preturi deosebit de inalte si, implicit, foarte avantajoase pentru romanii care cultiva acesti arbusti originali. Avantajele unei astfel de afaceri agricole sunt numeroase si oportunitatile de dezvoltare sunt uriase.

Iata si cateva informatii referitoare la merisoare, informatii extrase din ghidul "3 culturi profitabile Goji, Merisoare, Aronia":

Merisoarele sunt fructele unei plante care traieste in mod natural la mare altitudine, limita inferioara fiind mai ridicata decat a afinului (circa 1.300-1.400 m) sau a coacazului, de aici si denumirea de coacaz de munte. Se intalneste pe pajisti alpine sau in luminisuri. Merisoarele de munte fac parte din familia Ericaceae, si cresc pe scara larga in regiunile nord-temperata, boreala si sub-arctica.

Numele latin al merisoarelor de munte este de Vaccinium vitis-Idaea. Vitis-Idaea este derivat din cuvintele latine "vitis" (vita de vie) si “Idaea” (literalmente "de la Muntele Ida").

Aceasta specie este compusa din doua soiuri primare, sau subspecii: Vaccinium vitis - Idaea var. vitis-Idaea, raspandita in Europa si Asia de Nord si Vaccinium vitis -Idaea var. minus care apare in mod spontan in Canada, Alaska, Anglia si alte state nordice, dar si in nordul Eurasiei.

De multe ori se face confuzie intre merisorul de munte si afinul rosu, dar veti gasi merisorul denumit popular si: coacaz de munte, bujor, cimi sir, poranici, smardar, stropsele. In Finlanda, este cunoscut ca puolukka, in Japonia, este kokemomo, in Canada, este cunoscut sub numele de partridgeberry, foxberry, red berry (afine rosii), iar in Germania, Kronsbeere.

Acest arbust este folosit si ca planta ornamentala, plantandu -se in parcuri si gradini, prin crearea unor borduri sau garduri vii joase. Tufele de merisoare sunt vesnic verzi, nu cad in timpul iernii si p lanta va trece cu bine perioada geroasa, fericita sub o patura de zapada..."


<<"3 culturi profitabile Goji, Merisoare, Aronia".


Tags: merisoaregojiafacere agricola merisoareafacere agricola

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.3 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Sfaturi utile pentru o afacere agricola profitabila

de Camelia Diaconu
16 Iun 2020
Mediul rural pune la dispozitie tot mai multe afaceri profitabile, acesta fiind motivul principal pentru care tot mai multi tineri isi doresc sa...

Afaceri profitabile cu goji - Culegerea si uscarea fructelor

de Dragos Craciun
15 Apr 2015
Plantele de goji fructifica la aproximativ 2 ani de la plantare si ating maturitatea la 4 -5 ani. Fructele pot fi culese pana la sfarsitul toamnei,...

Avantajele unei afaceri cu goji, o planta-comoara

de Alexandra Capatana
10 Nov 2014
Fructul goji este considerat de catre chinezi o adevarata comoara datorita beneficiilor aduse sanatatii. El poate fi insa o comoara si pentru oamenii...

Succes in afaceri: Cum sa obtii profit urias din Goji

de Ilinca Dobrescu
11 Feb 2014
Fructele de Goji, Aronia si merisoarele reprezinta produse din ce in ce mai populare in randul romanilor si strainilor. Cei mai interesati sunt cei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]