Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stii daca esti antreprenor

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ideea inceperi unei afaceri pe cont propriu presupune o gandire analitica a intregului business, un plan care sa iti aduca la cunostiinta atat avantajele, cat si dezavantajele. Antreprenoriatul nu este doar o simpla afacere, ci o adevarata meserie pe care trebuie sa ti-o asumi in totalitate, mai ales ca tu esti singurul in masura sa iei deciziile corecte.

Iata cateva sfaturi utile, care te vor ajuta sa inveti mai multe despre antreprenoriat
 

Nu este usor. Chiar daca totul poate parea simplu la inceput, iar faptul ca nu mai ai sef si un program strict este un avantaj, in fond, toate acestea se transforma in responsabilitati mult mai mari, care stau direct in mana ta. Toate deciziile le iei si raspunzi penru ele, la fel cum si toate realizarile iti revin in mod direct. In lumea antreprenoriatului este important sa incerci sa te pui in locul consumatorului, pentru a gasi cele mai bune raspunsuri. Nefiind o meserie usoara, incearca sa asculti de cei din jurul tau, sa le ceri sfaturi si sa le pui in aplicare, daca ti se par relevante.
 
Nu te grabi. Nu este recomandat sa sari peste anumite etape de inceput, doar din dorinta de a obtine profitul mai repede. Fiecare experienta te va face sa inveti ceva pe cont propriu, la fel cum fiecare relatie castigata in timpul antreprenoriatului, te va duce catre castig. 
 
Invata sa lucrezi in echipa. Pentru inceput, alege-ti cativa oameni pe care stii ca te poti baza oricand, poate fi familia sau pot fi prietenii pe care ii ai de-o viata. Dupa asta, fii pregatit sa ii asculti si pe ceilalti, sa iti construiesti o echipa in fata careia sa te dedici. Comunicarea este unul dintre aspectele cel mai greu de tinut sub control intr-un business, asa ca, asigura-te ca stapanesti o comunicare eficienta si ca stii sa fii un lider.
 
Invata sa accepti, dar si sa refuzi. Nu tot ce ti se da este bun, la fel cum nu tot ce stii doar tu este corect. Invata in primul rand sa asculti, pentru a realiza daca sfaturile primate sunt valoroase, daca nu, atunci invata sa spui NU. Fii natural, incearca sa iti impui punctul de vedere si sa fii intotdeauna consecvent in deciziile luate. 
 
Nu renunta. Drumul spre succes nu este deloc unul usor, insa asta trebuie sa te motiveze sa lupti tot mai mult. Fii pregatit sa inveti in permanenta lucruri noi, sa te bucuri de ceea ce ai invatat, sa stii sa pui in practica si sa nu renunti, indiferent cat de greu ar fi. Intotdeauna vei intalni obstacole care iti vor ingreuna munca, insa asta nu este decat o cale care iti asigura succesul.
 
Atrage oameni langa tine. Ideile tale de business sunt cel mai bine sustinute de catre oameni. Fa-le pe plac si incearca sa aduci in fata publicului ce iti cere. Starneste-le zona de interes si lupta intotdeauna sa le satisfaci dorintele. In fond, lumea business-ului este direct dedicata publicului.
 


Tags: antreprenoriatafaceri pentru antreprenoritineri antreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]