de Camelia Diaconu
22 Iul. 2020
9217
Pentru multi dintre noi gatitul nu mai este doar o necesitate, ci o pasiune transformata uneori in adevarate opera de arta ridicate la rang inalt in cele mai spctaculoase restaurante. Activitatea din bucatarie a ajuns sa atinga cote maxime si din punct de vedere al castigurilor, tocmai datorita cererilor mari ale clientilor mult prea ocupati sa mai faca acest lucru acasa.
Auzim tot mai des de persoane care apeleaza la servicii de catering pentru masa de pranz sau de persoane care cauta sa gaseasca o firma specializata care sa asigure mancare in cadrul evenimentelor cu specific divers. Una dintre cele mai profitabile afaceri in acest domeniu o reprezinta o afacere cu catering deoarece, indiferent de domeniul pe care alegi sa mergi, costurile nu se ridica la sume fabuloase. Insa, ca in orice alt domeniu si aici trebuie sa urmezi cativa pasi pentru a te asigura ca pornesti intr-o afacere care este pregatita sa iti aduca profit.
In primul rand, alege-ti domeniul in care vrei sa iti dezvolti afacerea cu catering. Gandeste-te care este zona in care excelezi, cu ce poti veni nou pe piata, din punct de vedere calitativ si care sunt sunt punctele forte pe care le stapanesti. Poate vrei sa te axezi doar pentru mancare pentru pranz, ori pentru cina sau doar pentru desert. Asigura-te ca ai un public in fata caruia sa te adresezi si ca exista cereri pentru tipul de mancare la care te-ai gandit. Avem deja un public educat in acest sens, cu gusturi pretentioase, asa ca asigura-te ca esti in masura sa le indeplinesti cererile.
Dupa asta, ai nevoie de un spatiu in care firma urmeaza sa isi desfasoare activitatea. Daca ai suficient spatiu la domiciliu pentru a-ti dezvolta firma, cu atat mai bine, daca nu, asigura-te ca inchiriezi un spatiu comercial care sa iti puna la dispozitie toate resursele de care ai nevoie. Trebuie sa fie amenajat sau cel putin sa iti ofere posibilitatea sa il amenajezi cu obiectele de care ai nevoie, in functie de profilul pe care il alegi firmei de catering.
Ulterior asigura-te ca indeplinesti toate conditiile din punct de vedere administrativ. Ai nevoie de aviz tehnic de functionare, dar si de aviz sanitar, insa si de multe alte autorizatii care tin de domeniul in care vrei sa activezi. In prima faza, asigura-te ca ai la cunostiinta toate aceste activitati de natura administrativa.
Un moment dificil apare in momentul in care trebuie sa obtii toate autorizatiile de care ai nevoie pentru functionarea optima a afacerii. Pentru a desfasura business-ul in conditii perfect legale, dar si igienice, trebuie sa treci printr-o serie de controale, autorizatii si taxe, care sa te certifice.
Dupa toate acestea, pentru a-ti functiona afacerea, ai nevoie de un personal calificat in acest sens. Iti trebuie oameni apti de munca, dornici sa isi demonstreze abilitatile, muncitori si perseverenti. Oameni care sunt in masura sa ofere o gama variata de meniuri, bucatari specializati in arta gustului.
Nu uita de promovare. Mediul online este cea mai buna sursa de informare. Asigura-te ca detii in site de prezentare, care sa puna la dispozitia consumatorilor informatii cat mai complexe despre ce mananca. Informatii corecte si cat mai concise despre preparatele culinare pe care urmeaza sa le comande.
Tags: afacere cu cateringafacere de catering