Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cei mai rai 10 parteneri pentru afacerea ta la inceput de drum

de Stefania Tale 12 Iul. 2011 4119
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Parteneriatul s-a dovedit a fi o binecuvantare sau un blestem. Multe dintre ele ajung sa se termine cu stagnare, dizolvare, disfunctionalitate sau si mai rau – cu judecata. Foarte adesea performanta si harnicia te poti tine departe de a termina parteneriatele rau. Asadar, ti-ai facut temele? Esti pregatit sa crezi in securitatea ta financiara sau in personalitatea altcuiva, in munca etica sau in puterea de convingere a unei afaceri? Iata o lista cu top 10 cei mai rai parteneri pentru un start-up si nu numai – alaturi de cateva sfaturi pentru a evita aceste personaje.

1. Mr. Angajat



Acest personaj este antreprenorul fara experienta cu un CV de odinioara si un o multime de recomandari. Se bucura sa "colecteze" un salariu saptamanal, beneficii medicale si sa ia cina cu fimilia lui in fiecare seara la ora 19:00. Din pacate, Mr. Anagajat nu este cu adevarat multumit de el si nu stie cum sa faca afacerea sa mearga mai departe fara instructiunile tale la fiecare miscare. In plus, daca investitiile tale nu dau roade curand, se va simti nevoit sa isi gaseasca un "job adevarat" pentru a putea plati scoala copiilor.

Sfat: Persoanele care nu isi asuma riscuri si care nu iti impartasesc prioritatile nu vor fi parteneri productivi. Evita partenerii care nu acorda timp, energie si resurse financiare la fel de mult ca tine.

2. Mr. Perfectionist

Mr. Perfectionist are nevoie de i-uri pe care sa puna punctul inainte ca un produs sa se lanseze. Se bucura sa cerceteze concurenta, studii de caz legate de industria constructiilor si sa isi imbunatateasca planul sau de afaceri de 150 de pagini. Acest personaj si-ar fi dorit ca noua afacere sa fie de succes pana acum, dar simte totusi ca ceva nu merge bine. Planuieste sa vina cu un nou sondaj care sa fie trimis tuturor colegilor, prietenilor si familiei in urmatoarele cateva saptamani pentru a-l ajuta sa duca conceptul mai departe.

Sfat: Un plan bun astazi este intotdeauna mai bun decat un plan perfect maine. Cauta oameni de actiune care sa faca lucrurile sa se intample.

3. Mr. Student

Acesta a avut o idee geniala in timp ce statea intr-un bar seara trecuta, l-a scris pe un servetel si te-a rugat sa il ajuti sa isi indeplineasca acea idee. Se bucura sa aduca vorba de ideea lui geniala si sa iti dea indicatii referitor la cum sa o executi. Problema este ca se afla tot timpul in deplasari pentru ca vrea sa se mai inscrie la nu stiu ce facultate. Dar Mr. Student se arata disponibil la telefon atunci cand nu studiaza, nu munceste sau cand nu este la un curs sau la o intalnire. Fii sigur ca iti va da contul unde ii poti trimite 50% din profit.

Sfat: Nu iti asuma niciodata tot riscul pentru jumatate din profit. Ideile nu inseamna nimic fara executie. Inainte sa vii cu o idee, asigura-te ca partenerii tai planuiesc sa fie langa tine mult timp. Servetele nu sunt hartii legale. Executa intotdeauna o conventie.

4. Mr. Inventator

Mr. Inventator crede mereu ca el este cel care va inventa urmatorul widget de un miliard de dolari. Se bucura sa dea investitorilor disertatii lungi legate de standardele ingineriei electrice a Chinei si sa ia decizii in afaceri pe ochi frumosi si intr-un mod sentimental. Este destul de probabil sa cheltuie toti banii companiei pe cercetare si dezvoltare.

Sfat: Academicienii brilianti nu sunt neaparat oameni de afaceri brilianti. Cand vine vorba de un parteneriat, ia in considerare mai intai parteneriatele strategice. Daca decizi sa mergi inainte cu un partener, asigura-te ca intelegrile tale disting clar diferentele dintre controlul produselor si controlul operational.

5.   Mr. Mereu am dreptate

Acesta este prima persoana care iti va spune ca el niciodata nu greseste. Fraza lui preferata este "am drumul meu pe autostrada aglomerata". Va discuta rareori despre procesul decizional pentru ca vede aceste discutii ca pe o pierdere o vreme. Se bucura sa dea la o parte partenerii care nu sunt de acord cu el si sa ia decizii fara sa le spuna. Ce este ciudat la Mr. Mereu am dreptate este ca intotdeauna da vina pe cineva in afara de el atunci cand planurile lui nu reusesc.

Sfat: Comunicarea este cheia succesului intr-un parteneriat. Gaseste un colaborator, nu un dictator. Nimeni nu are dreptate mereu.

6.    Mr. Visator

Il vei auzi pe Mr. Visator spunand aceasta replica de foarte multe ori: "Intr-o zi, cand vom fi milionari". Ii place sa vorbeasca despre “pensionare” la 29 de ani si despre cum intentioneaza el sa isi cheltuiasca milioanele imaginare pe un yacht aurit pe insula lui privata. O mica problema cu Mr. Visator: nu stie cum sa tina afacerea in afara pericolelor luna urmatoare.

Sfat: Castigurile mari vin dupa ani de munca grea si perseverenta, nu dupa vise cu ochii deschisi. In timp ce este important ca partenerul tau sa fie pozitiv si optimist, este la fel de important ca acesta sa fie cu picioarele pe pamant si foarte concentrat.

7. Mr. Cheltuitor

Acest personaj nu poate supravietui fara un salariu format din sase cifre, birou extravagant si conditii foarte bune. Pretul nu face obiectul discutiei atunci cand vine vorba de a face un client sa se simta bine sau cand trebuie sa zboare la business-class. Daca esti norocos, Mr. Cheltuitor ar putea chiar sa te invite la una dintre cinele extravagante pe care, bineinteles, o va plati de pe cardul companiei.

Sfat: Nu exista resurse financiare nelimitate. Cauta parteneri cu idei conservatoare legate de finante, care sa aiba o resposabilitate financiara si care sa stie ca fiecare banut inseamna o crestere pentru companie.

8. Mr. CEO

Acest personaj este incantat sa spuna ca el este CEO in primele 30 de secunde de cand l-ai cunoscut - chiar daca firma lui inseamna doar o hartie si un card imprimat cu numele acesteia. Iubeste receptiile, iubeste sa isi vada numele scris cu font-uri sofisticate si sa vada teancuri de reviste cu masini luxoase langa o masuta de cafea in vazul tuturor. Singurul lucru care nu prea pare sa ii placa: munca adevarata.

Sfat: Companiile de succes nu sunt construite pe astfel de titluri, vorbe si jocuri. Stai departe de indivizi egoisti carora le place mai mult sa vorbeasca decat sa treaca la actiune. 

9. Mr. Vacanta

Ti-as spune mai multe despre Mr. Vacanta, dar nu stiu foarte multe despre el. Se pare ca niciodata nu este prin preajma.

Sfat: Cei care nu se arata niciodata duc la profit in scadere. Asigura-te ca intelegerea ta spune clar care sunt responsabilitatile unui partener si care sunt zilele de concediu.

10. Mr. Chestiuni personale

Acest personaj are mereu o poveste trista. In ziua in care compania ta are prezentarea la acea conferinta mare, fiul lui trebuie sa mearga la stomatolog pentru ca ii cade un dinte, iar cainele lui moare de pneumonie. I-ar placea sa mearga la intalnirea de saptamana viitoare cu acel investitor, dar intalnirea de divort il va tine ocupat toata ziua. Din pacate, Mr. Chestiuni personale nu isi poate permite sa plateasca facturile, asa ca se vede nevoit sa "imprumute" niste bani de la companie. Din fericire, aceasta va fi "ultima oara" ca va dori bani cu imprumut.

Sfat: Nu esti in afaceri pentru a fi babysitter sau psiholog. Afla tot ceea ce trebuie sa stii in perspectiva unui partener, nu mai mult. Discuta totul de la afaceri la politica, de la viata de familie la finante. Daca un potential partener incepe sa se planga la tine, fugi cat poti de tare in cealalta directie.


 



Tags: partenerichestiuni personaleangajat

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere de familie vs afacere mica cu angajati noi

de Idei de afaceri
12 Mar 2024
In cazul in care este vorba despre o afacere mica, pentru a ajunge la concluzia potrivita ar fi bine sa te consulti cu familia. Se vor implica in...

Unicul proprietar sau o afacere in parteneriat?

de Idei de afaceri
12 Oct 2022
Un parteneriat poate sa asigure un mijloc prin care partenerii pot sa se foloseasca de cele mai bune indemanari ale lor, precum si cele mai relevante...

Masurile de protectie sanitara la birou. Cat de importante sunt pentru bunastarea angajatilor

de Idei de afaceri
14 Dec 2021
Pandemia de Covid-19 a schimbat radical felul in care privim si abordam munca de la birou. Odata cu masurile de protectie, interactiunile dintre...

Romania va adopta programul Kurzarbeit. Firmele, sprijinite pentru a nu-si concedia angajatii

de Florin Amariei
22 Iun 2020
Conform declaratiilor facute luni de Ludovic Orban, Romania va adopta program Kurzarbeit prin care firmele vor fi sprijinite pentru a nu-si concedia...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]