Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai cunoscute 5 mituri despre antreprenori!

de Victor Oancea 26 Dec. 2011 5725
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In jurul ideii de antreprenoriat s-au nascut numerose mituri, numerose legende, care mai de care mai nastrusnice. Unii cred ca antreprenorii sunt luptatori neinfricati, altii ca sunt loviti de noroc la momentul potrivit si la locul potrivit. Miturile trebuie demontate si antreprenoriatul trebuie sa devina o arena in care sa ne implicam activ, in mod obiectiv, in mod realist si fara sa ne agatam de tot felul de legende pe care altii le construiesc.

Iata cele mai cunoscute 5 mituri despre antreprenori:

1. Oamenii de afaceri s-au nascut astfel, cu abilitatile si calitatile necesare pentru a da lovitura in mediul de afaceri. Nimeni nu se naste invatat si niciun antreprenor nu se poate baza doar pe puterea intuitiei. Toti avem nevoie de o specializare clara, de experienta de lucru, de cunostinte pe care le absorbim cu fiecare zi care trece. Acesta este un mit care dainui in mintea multor persoane, mit care trebuie demontat pentru a ne construi singuri propria sansa de a deveni antreprenori de succes.

2. Oamenii de afaceri de succes au avut noroc si de aceea au ajuns acolo unde sunt astazi. Norocul nu are nici el nimic de-a face cu afacerile. Desigur, putem da, din noroc, peste un partener de afaceri la care nu am fi visat, insa depinde de noi sa facem acel parteneriat sa mearga. Afacerile se contruiesc cu mult efort, nu cu noroc.

3. Oamenii de afaceri risca tot si nu le este teama sa o faca. Riscurile sunt, in mod real, prezente pretutindeni. Si afacerile presupun o doza puternica de riscuri pe care ni le asumam sau nu. Chiar si asa, antreprenorii nu risca tot si nu risca doar de dragul de a risca. Antreprenorii risca atunci cand vad la orizont o oportunitate reala care nu poate fi pusa in aplicare alaturi de date si statistici clare. Totodata, sa nu neglijam faptul ca antreprenorii au familii si ca actiunile lor se rasfrang asupra intregului lor mers.

4. Oamenii de afaceri sunt independenti total. Independenta poate veni in timp, insa nu putem discuta despre o independenta totala. Intr-adevar, antreprenorii nu mai au sefi, insa depind de familiile lor, de furnizori, de angajati, de experti si consultanti. In mod real, exista o intreaga suita de persoane de care depind antreprenorii si acest mit devine unul usor demontabil.

5. Oamenii de afaceri de succes au nevoie de multi bani si restul vine de la sine. Banii nu sunt totul. Banii nu ne ajuta sa luam cele mai bune decizii. Sunt cunoscute numeroase cazuri in care antreprenori cu multi bani au dat faliment sau au comis greseli mari si, in acelasi timp, antreprenori care au pornit proiecte asemanatoare cu bani mai putini s-au ridicat catre succes.

Conteaza mai mult modul in care ne gestionam finantele, modul in care ii investim, decat faptul ca sunt bani multi sau putini. Un antreprenor care nu stie cum sa isi aloce resursele financiare si cum sa le foloseasca este unul care degeaba ii are.


Tags: oameni de afaceriafaceriantreprenorimituri antreprenorimituri oameni de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]