Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai mari greseli care iti scufunda start-ul afacerii!

de Ilinca Dobrescu 28 Iun. 2013 2477
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ne dorim sa putem sa scapam de statutul de angajati si sa devenim oameni de afaceri, sa pornim proiecte pe care sa le conducem cat mai bine, cu cat mai multe victorii. Cu toate ca visul antreprenorial ne caracterizeaza pe toti, nu toti reusim sa dam lovitura.

In procesul de start-up se strecoara foarte des numeroase greseli, unele mai grave decat celelalte. Iata cateva dintre aceste greseli pe care multi afaceristi incepatori le comit:

1. Uitam de planificare.
Planificarea reprezinta o prioritate adevarat pentru oricine, indiferent ca este un afacerist care abia pune fundatia proiectului sau, fie ca este un carierist care doresc sa isi asigure sanse depline de dezvoltare profesionala si o ascensiune puternica in cadrul organizatiei pe care o reprezinta.

Asa ca planificati totul, de la A la Z, in cel mai mic detaliu. Nu lasati nimic la voia intamplarii, nu va bazati ca lucrurile se aseaza ele singure cel mai bine, nu va incredeti in soarta, destin, noroc si alte aspecte.

Puneti totul pe hartie si tineti-va de planul pe care sa il puteti adapta cu usurinta si eficienta maxima.

2. Nu ne gestionam banii in mod inteligent. Multi sunt antreprenorii care isi vad finantele in conturi si incep sa ii risipeasca fara sa se gandeasca la probleme neprevazute. Multi sunt cei care isi calculeaza banii pana la ultimul cent, insa nimic peste. Este esential sa aveti un fond de cheltuieli neprevazute si sa estimati totul la limita superioara, pentru siguranta maxima.

Mai mult, cautati in permanenta sa gasiti acele tehnici care sa va ajute sa tineti cheltuielile sub control, sa reduceti costurile, sa minimalizati pierderile de ordin financiar. Pierderi vor exista intotdeauna, insa ele trebuie sa fie minime si acest lucru se intampla doar acolo unde exista putere de analizare si abilitate de a elabora si pune in practica strategiile cele mai eficiente.

3. Nu ai incredere in marketing si ai de gand sa pornesti la drum fara mari investitii in aceasta zona. Crezi ca un produs bun se vinde de la sine? Avem vesti foarte neplacute: niciun produs, niciun serviciu, absolut nimic nu se vinde bine daca nu beneficiaza de promovare adecvata si vizibilitate sporita.

4. Te bazezi pe toata lumea si astepti ca toti sa te sprijine, sa te aplaude, sa te admire, sa te sustina intr-un fel sau altul. Mai degraba incerci sa te bazezi doar pe tine si pe fortele tale. Nu te baza ca familia te va sustine pana la capat. Se poate ca jumatatea ta sa vrea un divort rapid fiindca uiti sa mai vii pe acasa de la birou de doua zile sau pentru ca ai umblat la economiile voastre pentru a-ti infiinta firma.

5. Ignori parerea celor din jur sau te iei dupa toata lumea? Ambele extreme sunt negative. Este bine sa pastrezi ochii deschisi larg si urechile palnie. Afla parerea celor din jur, ce cred ceilalti despre afacerea ta, despre produsele si serviciile tale, despre mersul companiei tale. Cantareste-le opiniile si sfaturile si decide ce modificari se impun, daca se impun!

6. Incepi afacerea fara sa stii incotro mergi daca lucrurile nu ies bine! Aveti o strategie de exit deja pregatita, analizata, studiata atent si pusa pe hartie in cadrul planului de afaceri? Nu porniti o afacere daca nu aveti aceste aspecte bine puse la punct! Este greu sa iei o decizie inspirata in momentul in care esti in pragul esecului, cand toate probleme din lume se aduna, cand nimic nu mai functioneaza bine.


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: start afacereafacereincepi o afacereafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic

de Bianca Tila
05 Iul 2024
Cultivarea microplantelor este o afacere simpla, cu o piata imensa. De asemenea, puteti testa aceasta idee pe balconul apartamentului, veti obtine in...

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]