Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai proaste scuze sa nu intram in afaceri!

de Victor Oancea 15 Iun. 2012 3145
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ne spunem ca nu avem destul timp, destui bani, destula experienta sau cunostintele care sa ne ajute sa ajungem in punctul in care visam sa fim. Ne este si putin teama de responsabilitati, de riscuri, de problemele care se vor ivi si care poate ca ne vor face sa regretam ca am apucat acest drum lung, dificil, sinuos.

Iata cele mai proaste sa nu intram in afaceri, conform INC:

1. Sunt prea speriat sa intru in afaceri.

Toti antreprenorii sunt speriati; nimeni nu scapa cu adevarat de aceste temeri pe care trebuie sa ni le infruntam. Putem sa ne lasam temerile sa ia o decizie in locul nostru sau sa alegem sa le infruntam si sa mergem mai departe.

2. Nu detin conexiunile potrivite pentru a demara afaceri.
Cu Twitter, LinkedIn, Facebook si restul platformelor de social media putem sa intram in contact cu aproape oricine. Poate vor exista cateva impedimente in a contacta pe Madonna sau pe Bono, insa majoritatea persoanelor pe care le consideram inaccesibile sunt mai mult decat usor de gasit. Poate ca acesta este si secretul succesului lor.

3. Este prea tarziu sa intru in afaceri.
Niciodata nu este prea tarziu sa intram in afaceri, fie ca incercam sa rasturnam regulile social media, regulile design-ului de software-uri, sa inovam industria handmade sau sa aducem o noua idee de afaceri in cadrul unei piete avide de noutate.

4. Nu am banii necesari pentru a intra in afaceri.
In prezent se incearca transmiterea unui model superb. Incercam sa facem mai mult cu mai putin, incercam bootstrapping-ul la maxim, economisim, cooptam investitori, parteneri de afaceri si nu numai.

5. Nu am timpul necesar pentru a ma apuca de afaceri.
Nimeni nu detine tot timpul necesar pentru a demara si conduce o afacere, pentru a o dezvolta si sustine in timpurile cele mai dificile. De aceea delegam, responsabilizam angajati, investim in afaceri in mod gradual, in limita posibilitatilor noastre.

6. Nu detin specializarile necesare pentru a intra in afaceri.
Citeste o carte,  specializeaza-te, lucreaza alaturi de cei din industria in cadrul careia doresti sa isi demarezi o afacere. Specializarile si cunostintele, experienta de lucru, toate sunt castigate in timp, prin munca. Nimeni nu se naste cu ele.

7. Imi este teama ca voi esua in afaceri.
Teama de esec reprezinta una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta orice antreprenor sau potential antreprenor. In timp ce unii vor rade de un esec, altii vor pastra tot respectul pentru cel care a incercat, cel care nu si-a abandonat visul.


Tags: afaceriafacereesec afaceririscuri afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
09 Iun 2023
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]