Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai profitabile afaceri pe suprafete mici

de Florin Amariei 08 Apr. 2020 5764
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Plantatiile care ocupa spatii reduse, cele ocrotite prin sere sau solarii, ca si cele care ofera mai multe recolte per sezon se numara printre cele mai profitabile culturi agricole pe suprafete mici.

Cele mai multe exploatatii agricole din Romania au suprafete atat de mici, incat cu greu pot fi cultivate mecanizat. Dar si pentru acestea sunt sanse reale de castig, daca avem in vedere natura fiecarui tip de plantatie in parte. Cele mai profitabile culturi agricole pe suprafete mici.

Prima conditie pentru a obtine cantitati suficiente de produs dintr-o suprafata mica este ca plantele sa poata sa creasca, prin chiar natura lor, inghesuite una in alta. Astfel de plante se gasesc, de regula, la munte.

Astfel, fructele de padure (de exemplu afinul, zmeura sau murul) pot fi profitabile si daca sunt crescute, la campie, acestea ocupand spatii restranse. Iar fructele de padure au si intotdeauna vor avea cererea garantata pe piata.

Plantele medicinale, de asemenea, dau randamente rezonabile pentru ca pot fi cultivate relativ inghesuit si, in plus, se valorifica fiecare fir in parte. Condimentele – cum sunt chimenul, hreanul, cimbrul, leusteanul, coriandrul etc. – cresc, de asemenea, pe suprafete mici si se bucura de o cerere mare, permanenta, pe piata.

Si vita-de-vie se inscrie cu succes in aceasta categorie, cu conditia sa cultivam struguri de masa (care se pot vinde mai scump si se preteaza la productia de compoturi), nu din cei pentru vin.

Sera are avantajele sale nu atat pentru faptul ca se obtin recolte bune pe suprafete mici, cat pentru rapiditatea cu care se maturizeaza plantele si pentru faptul ca acestea apar mai repede decat celelalte. Dar ce mai putem pune in solar, pentru a obtine si un castig de pe urma lui, pe langa legumele si zarzavaturile deja cunoscute? In primul rand, florile de apartament, plantele ornamentale si chiar rasadurile ce vor fi vandute ca atare (ca rasaduri) sunt promitatoare din punctul de vedere al profitului.

Si, sa nu uitam, plantele minimaliste (gen bonsai sau cactus) sunt din ce in ce mai apreciate pe piata. 

In fine, profitabile mai sunt si plantatiile care dau rod de mai multe ori intr-un sezon. Capsunul este deja vestit pentru capacitatea lui de a rodi „pe banda rulanta“; pont: din capsunele astfel culese, faceti mai intai dulceturi, gemuri, siropuri etc. si abia apoi iesiti cu aceste produse – randamentul este incomparabil mai mare la kilogram fata de vanzarea fructelor in stare proaspata.

Cartoful este, de asemenea, o planta care da rod de mai multe ori pe an, insa aici trebuie sa fiti atenti la evolutia preturilor pe piata.

De regula, cartofii se scumpesc iarna, cand Romania se aprovizioneaza mai mult din import, si toamna, cand cererea creste pentru ca gospodarii din orase cumpara in cantitati mari, pentru iarna. De aceea, ideal ar fi sa aveti si un spatiu de depozitare adecvat, pentru a pastra cartofii in vederea vanzarii doar la momentele cand pretul pe piata asigura un randament.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afaceri mici profitabileafaceri pe suprafete miciidei de afaceri 2018

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]