Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Companiile vor avea la dispozitie peste 2,5 miliarde de euro pentru investitii

de Bianca Tila 04 Aug. 2022 1408
Companiile vor avea la dispozitie peste 2,5 miliarde de euro pentru investitii
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Companiile vor avea la dispozitie peste 2,5 miliarde de euro pentru investitii ce privesc dezvoltarea, retehnologizarea, digitalizarea sau investitii in cresterea eficientei energetice, potrivit unei analize de specialitate.

In prezent, este cea mai aglomerata perioada in finantari nerambursabile cu care s-a intalnit Romania in ceea ce priveste fondurile europene, ajutoarele de stat, proiectele prin PNRR si multe altele, potrivit analizei REI.
 
In urmatoarele luni se vor deschide cel putin zece apeluri de sprijin pentru companii. In aceasta privinta sunt incluse toate categoriile, fie ca se vorbeste de start-up, IMM, companii mari sau chiar multinationale.
 
"Fie ca vorbim de start-up, IMM, fie ca sunt companii mari sau chiar multinationale cu prezenta la nivel local, in urmatoarele luni se anunta deschiderea a cel putin 10 apeluri de sprijin pentru companii din diferite domenii de activitate. 
 
Recomandam tuturor potentialilor beneficiari interesati de investitii in tehnologie, dezvoltare, care urmaresc sa achizitioneze echipamente software si hardware sau care cauta sa isi sporeasca eficienta energetica prin montarea de panouri fotovoltaice sa urmareasca cu atentie comunicarile din spatiul public si sa inceapa de pe acum pregatirea documentatiei, cu specialisti sau cu o echipa de consultanti profesionisti, cu istoric si care pot oferi garantii contractuale pentru proiectele in care sunt implicati", a declarat Roxana Mircea, managing partner REI.
 
Analiza prezenta mentioneaza deschiderea apelurilor in urmatoarea perioada:
 
- POC 4.1.1 - Investitii in retehnologizarea IMM, cu o alocare de 238 milioane de euro
 
- POC 4.1.1 BIS - Investitii pentru companiile din constructii si industria panificatiei, cu o alocare de 179 milioane de euro 
 
- RePowerEU - Masuri de eficienta energetica pentru intreprinderi mari si IMM, cu o alocare de 411 milioane de euro 
 
- Reciclare (PNRR), cu o alocare de 286 milioane de euro
 
- Schema de ajutor de stat pentru investitii in industria prelucratoare (productie), cu o alocare de 300 milioane de euro 
 
- Digitalizarea companiilor (PNRR), cu o alocare de 500 milioane de euro 
 
- Modernizarea si dezvoltarea statiunilor balneare si balneoclimatice, cu o alocare de 500 milioane de euro
 
Pe langa cele sapte axe majore de sprijin, pe parcursul lunilor viitoare se vor deschide alte scheme de mici dimensiuni, ce totalizeaza alte sute de milioane de euro in sprijin nerambursabil. De asemenea, domeniile cheie vor beneficia de un sprijin de aproximativ 2,5 miliarde de euro pentru companii. Printre acestea se afla:
 
- Investitii in sectorul vinicol (realizarea de investitii destinate imbunatatirii performantei generale a intreprinderii vinicole cresterea competitivitatii prin producerea sau comercializarea produselor viticole, alocare 47,7 milioane de euro, destinat microintreprinderi si IMM) 
 
- Microindustrializarea (promovarea productiei interne si a conceptului "Fabricat in Romania, alocare 50 milioane de lei, destinat IMM)
 
- Comert si servicii (imbunatatirea performantelor economice si tehnice ale IMM, alocare 50 milioane de lei
 
- Start-up Nation (pentru care este deja deschisa sesiunea, se acorda finantari cuprinse intre 20-40.000 euro companiilor la inceput de drum)
 
La finalul anului, cel tarziu incepand cu luna ianuarie a anului viitor, companiile vor avea la dispozitie si finantari prin Programul Operational Regional (POR), cu alocare de peste 1,5 miliarde euro, fonduri nerambursabile ce vor putea fi folosite in productie, servicii (HoReCa, IT), reciclare, organizare evenimente etc.", a mentionat Roxana Mircea.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: finantarecompaniidezvoltareretehnologizaredigitalizareeficienta energetica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Ministrul Digitalizarii: Trebuie sa pregatim statul sa se adapteze nevoilor companiilor si oamenilor

de Bianca Tila
20 Iun 2023
In prezent, statul trebuie sa se concentreze pe nevoile companiilor si oamenilor. Problema este de a oferi servicii la o calitate inalta si simplu de...

Piata masinilor verzi este in plina dezvoltare in Romania

de Bianca Tila
06 Iun 2022
Romania urmeaza modelul transmis de Uniunea Europeana in privinta protectiei mediului si reducerii emisiilor de CO2. Unul dintre pionii importanti pe...

Fonduri de finantare pentru afacerile din 2019

de Camelia Diaconu
17 Ian 2019
Pentru multi dintre noi, ideea de a deschide o afacere ne sperie doar din cauza fondurilor insuficiente. Sumele mari de bani de care ai nevoie la...

Idei pentru dezvoltarea unei afaceri deja existente

de Camelia Diaconu
17 Feb 2020
Succesul in afaceri vine in momentul in care stii sa aduci ceva nou in fiecare zi. Chiar daca produsele tale sunt deja de inters si cunoscute de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]