Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea curcanilor de carne

de Adela Simonescu 08 Iun. 2011 30207
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerea de crestere a curcanilor de carne nu detine destula vechime in Romania. Oamenii de afaceri sunt inca reticenti la aceasta idee, si datorita costurilor implicate care nu sunt de ignorat. Veti avea nevoie de spatiu pentru cresterea lor, furaj potrivit, sisteme de incalzire, de ventilatie, de protectie impotriva rozatoarelor si de o piata pe care sa distribuiti carnea de curcan.

Romanii nu sunt foarte dispusi sa cumpere pasari cu greutati atat de mari. Exista curcani care depasesc 40 de kg si chiar si cei de 6-7 kg impun cheltuieli mari, intrucat aceasta carne este mai scumpa decat cea de pui. In acelasi timp este si mai sanatoasa si reprezinta o sursa de hrana importanta pentru cei care isi permit.

Durata ciclului de crestere al unui curcan de carne, deci nu pentru reproducere, este de aproximativ 24 de saptamani. Primele 6 saptamani reprezinta perioada de crestere, iar ultimile reprezinta perioada de ingrasare. Aceasta durata depinde de rasa pe care o cresteti, de conditiile pe care le puneti la dispozitie puilor, de furaj, samd.

Furajul trebuie sa fie echilibrat optim din punct de vedere nutritional si veti avea nevoie de experienta in aceasta chestiune. Hrana curcanilor trebuie sa fie usor digerabila si sa contina extracte naturale de plante. Conform normelor UE anumite substante sunt interzise in furajul curcanilor si trebuie sa tineti cont de acest lucru. Tineti minte ca 80% din hrana lor o reprezinta materialele vegetale.

Spatiul in care veti adaposti curcanii trebuie sa fie curat, dezinfectat si sa pastrati o temperatura usor de reglat. Puii necesita o temperatura constanta, iar aceasta depinde de numarul lor in spatial pus la dispozitie si de hrana pe care o primesc.

Lumina se asigura cu ajutorul becurilor infrarosii. Acestea incalzesc puii si ii ajuta sa isi gaseasca drumul catre sursele de hrana si de apa. In primele 2-3 saptamani, puii inca nu se orienteaza perfect si au nevoie de sursa permanenta de lumina.  Dupa primele 3 luni de viata se poate introduce sursa naturala de lumina.

Densitatea recomandata a curcanilor pe mp este foarte importanta. Spre exemplu, in cazul curcanilor de 20 de saptamani trebuie sa adapostiti doar 2 pe mp.

Curcanii mai au nevoie de aer curat la discretie, de vitamine adaugate in apa de baut, de vaccinare impotriva bolilor aviare si de tratament preventiv antiparazitar.




Tags: afacere curcanicresterea curcanilorcurcani de carne

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]