Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Criterii care te ajuta sa identifici cea mai buna idee de afacere

de Camelia Diaconu 12 Iun. 2018 2283
4.7 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Identificarea unei idei de afaceri profitabile este pasul cel mai dificil catre succes. Din cauza faptului ca nu toate ideile bune au si un parcurs pe masura, care sa asigure un castig garantat, multe dintre afacerile incepute nu se dovedesc a fi si profitabile. Nimeni nu iti poate garanta ca investitia pe care ai de gand sa o faci este cea mai buna solutie, insa sunt criterii pe care, daca le indeplinesti, ai mai multa incredere in tine si mai mult curaj sa risti.

Nu toate domeniile sunt menite sa se potriveasca oricarei persoane, tocmai din acest motiv gasim oameni de succes in domeniul constructiilor, agriculturii, gastronomiei, etc. Criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca orice persoana care isi doreste sa deschida sunt urmatoarele:
 
Alegerea locatiei potrivite. Vizibilitatea este cel mai important aspect care poate stabili succesul. Fiecare oras are o zona de centru, o zona de interes care atrage cat mai multi locuitori sau turisti. In ciuda chiriilor mult mai mari, asta daca nu detii un spatiu, castigurile pot fi cu mult mai mari daca alegi o zona corecta. 
 
Sa stii cat poti sa investesti. Indiferent de domeniul ales, intotdeauna vor exista cheltuieli neprevazute, pe care trebuie sa fii pregatit sa le sustii. Pe langa suma de bani initiala pe care trebuie sa o investesti, va trebui sa iti calculezi si cheltuielile lunare in primele luni, pentru a te asigura ca afacerea merge. Pe langa cheltuielile esentiale care tin de buna desfasurare a lucrurilor, angajati, taxe, servicii, pot aparea si cheltuieli costisitoare, la care nu te-ai gandit.
 
Sa iti cunosti gradul de risc. Orice investitie presupune si un grad de risc, pe care este recomandat sa il cunosti din-naintea inceperii afaceri. Chiar daca nu pornesti cu gandul unui esec, trebuie sa cunosti daunele pe care le-ar aduce o eventuala pierdere. Gradul de risc te poate ajuta sa fii cu mult mai cumpatat in fata investitiilor majore, pe care esti dispus sa le faci chiar daca inca nu ai gandit afacerea pe termen lung.
 
Care este profitul pe care ti-l poate aduce investititia. Sunt multe calcule pe care trebuie sa te asiguri ca le-ai facut inainte de a demara orice afacere. Investitia la care se ridica business-ul trebuie sa fie cel putin direct proportional cu castigul pe care il poate oferi. Asigura-te ca domeniul pe care l-ai ales iti poate aduce castiguri pe termen lung, castiguri care se pot imbunatati de la un sezon la altul.
 
Pe ce perioada se intinde investitia. Este important de stiut care este perioada de timp cat esti dispus sa ramai cu suma blocata. Poate fi vorba despre cateva luni, dar si cativa ani, in functie de domeniul ales, iar acest interval este bine de stiut inca de la inceputul afacerii.
 


Tags: sfaturi in afacericriterii esentiale in afaceriinvestitii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.7 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Companiile vor avea la dispozitie peste 2,5 miliarde de euro pentru investitii

de Bianca Tila
04 Aug 2022
Companiile vor avea la dispozitie peste 2,5 miliarde de euro pentru investitii ce privesc dezvoltarea, retehnologizarea, digitalizarea sau investitii...

Investitii strategice in perioade de criza pentru incepatori

de Idei de afaceri
14 Apr 2023
Ultimii doi ani au fost printre cei mai imprevizibili din ultimele decenii, din cauza efectelor crizei epidemiologice ce a afectat toate...

Masura II.3 - Investitii productive in acvacultura: conditii pentru obtinerea finantarii

de Alina Constantinescu
29 Aug 2016
Intreprinzatorii din domeniul acvaculturii pot accesa fonduri nerambursabile prin Masura II.3 din cadrul POPAM 2014-2020. Pentru a fi eligibili in...

Doua noi instrumente financiare pentru a stimula investitiile in intreprinderi noi si in dezvoltarea urbana durabila

de Alina Constantinescu
13 Iul 2016
Comisia Europeana a adoptat doua instrumente financiare noi "gata de utilizare" pentru investitiile din fondurile ESI pentru a simplifica accesul la...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]