Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultiva porumb si vei descoperi cateva dintre caile succesului

de Andrioae Ruxandra 13 Aug. 2014 2379
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cultivarea porumbului pare o afacere simpla la prima vedere, insa presupune mult efort pentru a avea succes. Este tipul de afacere care se dezvolta lent, dar sigur, de aceea este nevoie de acumularea unor cunostinte solide pentru a putea capata experienta in cultivarea porumbului.

 
Administrarea unei culturi de porumb nu este chiar foarte simpla, este nevoie de multa munca si efort sustinut. Poti obtine imprumut de la banca sau poti sa ceri ajutorul prietenilor, dar inainte de asta trebuie sa stii exact in ceea ce te implici si daca te vei descurca sa mentii afacerea pe linia de plutire.
 
Ca in orice afacere, importante sunt resursele. Ai nevoie de bani pentru a incepe un business, plus echipamentul si alte unelte necesare; daca nu iti permiti toate acestea, le poti inchiria.
Este genul de afacere care nu presupune renuntarea la jobul initial, dar nu uita ca trebuie sa ii dedici suficient timp noii tale afaceri.
 
Pentru a avea propria cultura de porumb, trebuie sa ai in vedere urmatoarele lucruri: 
Pregatirea pamantului
Curatarea solului de buruieni
Insamantarea
Recoltarea
Post-recoltarea
Depozitarea si conservarea semintelor pentru urmatorul sezon
Cojirea si selectarea stiuletilor de porumb
Vanzarea.
 
Partea de marketing este una dintre cele mai importante parti ale afacerii tale. Daca esti un antreprenor la inceput de drum, trebuie sa inveti sa creezi planul de marketing. Este foarte important sa ai in minte regula celor 4P, care inseamna Productie, Pret, Promovare si Plasare. 
 
Porumbul este foarte popular, deci nu ar trebui sa iti faci griji ca produsele tale nu vor avea cumparatori. Avand in vedere pretul, trebuie sa ai mare grija in ceea ce priveste vanzarea. Trebuie sa iei in calcul tot ceea ce tine de servicii, mentinerea afacerii si alte cheltuieli pe care le-ai inclus de la inceput in planul de afacere.
 
Promovarea produselor tale incepe, de obicei, cu vanzarea en-gros si preturile pietei. Dat fiind faptul ca in cadrul vanzarii en-gros nu ai un control total asupra produsului si al pietei, productia si distributia sunt extrem de importante. 
 
Poti lua legatura cu alti antreprenori care cresc porumb pentru a cere sfaturi si pentru a afla cum sa iti ingrjiesti recolta fara a apela prea mult la insecticide, pentru ca acestea pot distruge recolta daca sunt aplicate intr-o cantitate mare.
 
Din procesarea porumbului poti obtine ulei de porumb, folosit adesea in gastronomie. Mai mult, boabele de porumb pot fi folosite la salate sau ca ingredient in foarte multe preparate. Poti furniza porumb, ca apoi fabricile sa il proceseze si sa distribuie mai departe in comert sau in restaurante.
 
Sursa: www.startupbizhub.com
 


Tags: afaceriidei de afaceriporumbafaceri porumbafaceri agricoleafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
09 Iul 2024
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Sep 2024
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]