Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum alegem locatia perfecta pentru o afacere
Din pacate nu exista o definitie clara a ceea ce reprezinta o locatie perfecta pentru desfasurarea activitatii unei firme sau companii. Antreprenorii trebuie sa decida ce zona vor alege in functie de tipul afacerii pe care o detin si, implicit, de clientii carora se adreseaza.
O optiune de locatie care castiga teren in mod vizibil in prezent este domiciliul personal al antreprenorilor. Acestia isi conduc afacerea in majoritate prin intermediul suportului online si cu ajutorul asistentilor virtuali.Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Acesta alegere are marele avantaj al reducerilor de cheltuieli, posibilitatea antreprenorilor de a lucra in mod flexibil si de a petrece mai mult timp alaturi de familie.
Cealalta optiune este de a va administra afacerea intr-un spatiu separat pe care il detineti sau il inchiriati. Dar cum se alege aceasta locatie pentru a va asigura o functionare optima a afacerii?
Iata cele mai importante reguli:
1. Alegeti o locatie accesibila pentru clientii vizati. Nu va stabiliti sediul firmei in cartiere marginase sau cu reputatie subreda. In aceste locuri nu aveti sanse solide de reusita nici pentru atragerea clientilor si nici a angajatilor. Incercati sa va pozitionati cat mai aproape de centrul orasului, langa cladiri sau repere cu care majoritatea clientilor sa fie familiarizati(ex: universitate, posta, banca, sens giratoriu, statii de metrou samd).
2. Cand alegeti un loc trebuie sa luati in calcul accesul la mijloacele de transport sau existenta parcarilor in functie de tipul de clienti carora va adresati. Spre exemplu, daca aveti o scoala ce ofera cursuri de coaching cu tarife ridicate, mai mult ca sigur va trebui sa puneti la dispozitia cursantilor locuri de parcare.
3. Daca aveti ocazia, inchiriati un spatiu in care s-a condus aceeasi activitate cu cea a afacerii dvs. Daca detineti, spre exemplu, o frizerie, sunteti constient de faptul ca veti avea nevoie de amenajare speciala, de o anumita organizare a spatiului.
Este posibil sa gasiti si mobilierul care va trebuia sau echipamentele necesare. Multi antreprenori care isi inchid afacerile le scot la vanzare la preturi avantajoase. Cu putin reconditionare acolo unde este cazul puteti sa va reduceti cheltuielile in mod optim.
4. In functie de profilul afacerii, trebuie sa alegeti o locatie cu trafic mare de potentiali consumatori(ex: o cafenea) sau o zona mai linistita, mai putin aglomerata sau cu spatii verzi(ex:o gradinita particulara).
In concluzie, trebuie sa ganditi cu mare atentie procesul de alegere a locatiei. Aceasta decide viitorul afacerii dvs si oportunitatile ei de dezvoltare si necesita investitii solide.
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit