Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum alegem locatia perfecta pentru o afacere

de Maria Nicutar 05 Iun. 2011 5982
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din pacate nu exista o definitie clara a ceea ce reprezinta o locatie perfecta pentru desfasurarea activitatii unei firme sau companii. Antreprenorii trebuie sa decida ce zona vor alege in functie de tipul afacerii pe care o detin si, implicit, de clientii carora se adreseaza.

O optiune de locatie care castiga teren in mod vizibil in prezent este domiciliul personal al antreprenorilor. Acestia isi conduc afacerea in majoritate prin intermediul suportului online si cu ajutorul asistentilor virtuali.

Acesta alegere are marele avantaj al reducerilor de cheltuieli, posibilitatea antreprenorilor de a lucra in mod flexibil si de a petrece mai mult timp alaturi de familie.

Cealalta optiune este de a va administra afacerea intr-un spatiu separat pe care il detineti sau il inchiriati. Dar cum se alege aceasta locatie pentru a va asigura o functionare optima a afacerii?

Iata cele mai importante reguli:

1.    Alegeti o locatie accesibila pentru clientii vizati. Nu va stabiliti sediul firmei in cartiere marginase sau cu reputatie subreda. In aceste locuri nu aveti sanse solide de reusita nici pentru atragerea clientilor si nici a angajatilor. Incercati sa va pozitionati cat mai aproape de centrul orasului, langa cladiri sau repere cu care majoritatea clientilor sa fie familiarizati(ex: universitate, posta, banca, sens giratoriu, statii de metrou samd).

2.    Cand alegeti un loc trebuie sa luati in calcul accesul la mijloacele de transport sau existenta parcarilor in functie de tipul de clienti carora va adresati. Spre exemplu, daca aveti o scoala ce ofera cursuri de coaching cu tarife ridicate, mai mult ca sigur va trebui sa puneti la dispozitia cursantilor locuri de parcare.

3.    Daca aveti ocazia, inchiriati un spatiu in care s-a condus aceeasi activitate cu cea a afacerii dvs. Daca detineti, spre exemplu, o frizerie, sunteti constient de faptul ca veti avea nevoie de amenajare speciala, de o anumita organizare a spatiului.

Este posibil sa gasiti si mobilierul care va trebuia sau echipamentele necesare. Multi antreprenori care isi inchid afacerile le scot la vanzare la preturi avantajoase. Cu putin reconditionare acolo unde este cazul puteti sa va reduceti cheltuielile in mod optim.

4.    In functie de profilul afacerii, trebuie sa alegeti o locatie cu trafic mare de potentiali consumatori(ex: o cafenea) sau o zona mai linistita, mai putin aglomerata sau cu spatii verzi(ex:o gradinita particulara).

In concluzie, trebuie sa ganditi cu mare atentie procesul de alegere a locatiei. Aceasta decide viitorul afacerii dvs si oportunitatile ei de dezvoltare si necesita investitii solide.


Tags: alegerea locatiei pentru afaceresediul firmei

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]