Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum gasesti cea mai buna idee de afacere
Doriti sa va lansati in afaceri, dar n-ati gasit ideea potrivita? Un roman din trei ar fi gata sa renunte la actuala slujba pentru a deveni propriul sau patron, dar cei mai multi nu au inca o idee precisa despre afacerea pe care si-ar dori-o. Gasirea ideii de afaceri este prima etapa indispensabila pentru orice persoana dornica sa se lanseze in antreprenoriat.
Iata, in continuare, cateva piste care va pot fi de folos in acest demers:3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Cresterea prepelitelor japoneze
Nu ramaneti niciodata la prima idee
O regula fundamentala este ca nu trebuie nicicand sa ramai la ideea initiala. O idee este prin definitie un concept, o abstractie. Ea poate evolua si se poate coace cu timpul. Vorbind despre ideea dumneavoastra cu cei apropiati sau cu colegii, acestia o vor intelege din diferite unghiuri, vor avea diferite puncte de vedere. Astfel, pe ideea initiala vor veni sa se grefeze diverse elemente pozitive sau negative, care o pot ajuta sa dezvolte, sa devina mai realista, mai operationala, mai pragmatica.
Observati ce se petrece in jur
Cele mai bune idei de afaceri vin uneori din observarea mediului nostru inconjurator. Observand atent mediul veti putea identifica probleme existente, precum neajunsurile unui produs sau ale unui serviciu, veti putea repera nevoi nesatisfacute si motive pentru care aceste nevoi exista. De aici, veti putea imagina modalitati de rezolvare a problemelor, iar ele vor constitui chiar ideea afacerii pe cale sa se nasca. Pentru a fructifica observatiile dumneavoastra este nevoie de spirit critic care sa repuna in discutie ceea ce exista deja, in scopul identificarii eventualelor piste de imbunatatire a vietii dumneavoastra si a vietii celorlalti.
Plecati de la o pasiune
A porni de la o pasiune poate fi un bun mijloc de a gasi o idee de afacere. De ce? Pentru ca sunteti deja expert in domeniul dumneavoastra. Treceti in revista toate pasiunile dumneavoastra si toate centrele de interes. Ele sunt adevarate mine de idei de afaceri. Aveti o pasiune pentru gatit, pentru decoratiuni sau pentru sport? De ce sa nu o transformati in business? Aveti grija doar sa disociati bine profesionalul de privat, si mai ales sa va demarcati printr-un mic plus care va fi elementul dumneavoastra distinctiv.
Inspirati-va dintr-un concept care exista in strainatate
O tehnica utila pentru gasirea unei idei de business este sa va inspirati dintr-un concept care functioneaza deja in strainatate. Atentie totusi sa identificati bine piata pe care doriti sa va pozitionati, pentru ca o idee care merge intr-o alta tara nu este automat adaptabila in tara noastra. Poate ca piata romaneasca nu este suficient de matura pentru acea afacere sau asteptarile romanilor sunt prea diferite. Diferentele culturale sunt importante pentru succesul afacerii. Amintiti-va, de asemenea, ca nu veti fi probabil singurul care va sesiza o idee buna in alte spatii decat cel sutohton. Daca va inspirati dintr-un concept provenind din strainatate, incercati sa-i aduceti propria dumneavoastra valoare adaugata, sa-l particularizati si sa-l imbunatatiti pentru a va crea sanse mai mari de succes.
Cititi publicatii specializate
Numeroase reviste si media se refera la afaceri noi, la antreprenori sau chiar la idei de business – precum revista si portalul "Idei de afaceri", pe care vi le recomand cu caldura ;). Este foarte util sa consultati regulat acest gen de surse, pentru a fi la curent cu noile idei de business.
Lectura stirilor (presa scrisa, televiziune, site-uri de informatii) sau a blogurilor de consumatori pot de asemenea sa va ofere materie pentru reflexie. O pista care nu poate fi neglijata.
Si acum, ca ati gasit ideea?
Oricare ar fi sursa de inspiratie, ganditi-va sa verificati daca ideea dumneavoastra nu exista deja in Romania ori in strainatate. O idee buna depinde atat de originalitatea sa, cat si de modelul sau economic si de echipa care o sustine. Un proiect nu se porneste de unul singur si are putine sanse fara o echipa solida gata sa-l puna in practica.
Atentie la ideile supradimensionate, la lipsa competentelor, la barierele juridice si la proiectele prea devoratoare de capital... Sunt tot atatea obstacole care ii fac pe creatorii de business sa-si abandoneze ideea de plecare.
Articole conexe
Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice
de Idei de afaceriIdei de afaceri pentru 2022
de Idei de afaceri4 idei de afaceri inca potrivite pentru 2021
de Florin AmarieiCele mai profitabile 5 idei de afaceri in 2021
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit