Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti bugetezi propriul salariu

de Andreea Rada 02 Iun. 2011 2930
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tu esti managerul propriei companii si iti poti calcula si bugeta propriul salariu. Suna minunat, dar foarte multi dintre oamenii aflati in aceasta situatie realizeaza ca este minunat, dar nu este usor. Cati bani trebuie sa castigi? Iti poti acoperi cheltuielile personale? Ce salariu ai lasat in urma cand ai decis sa iti deschizi propria afacere?

Ar fi foarte bine sa poti raspunde favorabil celor trei intrebari de mai sus. Daca ai nevoi foarte mari ai putea sa iti platesti mai putin decat meriti, cel putin pentru o vreme.



Se pare ca aceasta nu este o idee foarte buna in cazul in care vei dori sa soliciti ajutorul unui investitor pentru a te dezvolta si mai mult. Ar putea sa considere ca afacerea ta nu este viabila.

Primul pas in bugetarea propriului salariu este sa calculezi cat ai nevoie pentru a-ti acoperi cheltuielile personale.

Fa o lista cu toate platile pe care le ai de facut lunar si nu subestima nici una. Se pare ca aceasta este una dintre greselile pe care le fac unii manageri. Daca nu bagi in seama una dintre plati, s-ar putea sa apara cand esti mai putin pregatit sa te poti ocupa de ea.

Al doilea pas este determini care este valoarea ta. Incearca sa afli cat ai fi castigat daca erai angajat intr-o companie pe un post asemanator. Trebuie sa iei in calcul timpul pe care il investesti in dezvoltarea afacerii tale si cati bani ai investit pana acum.

Poate reusesti sa discuti cu alti antreprenori ca si tine sa vezi care sunt sumele pe care si le aloca ei pentru propriul salariu. In general va fi foarte greu sa obtii cifre, dar este posibil sa te ajute macar sa iti formezi o idee.

Niciuna dintre variante nu ia in calcul riscul pe care ti-l asumi cand incepi o noua afacere sau toate investitiile facute - timp, bani, energie. Daca esti multumit cu ideea ca detii o afacere si ca pe termen lung vor aparea rezultate, atunci nu trebuie sa adaugi la calculul salarial. In caz contrar, trebuie sa determini ce procent iti va acoperi necesarul.

Ultimul pas, dupa ce ai analizat cele de mai sus, este sa vezi ce poate suporta bugetul companiei. Va trebui sa verifici fluxul de numerar, ce profit ai previzionat si ce profit ai obtinut.

Mai important decat salariul tau este sa poti acoperi cheltuielile de functionare ale companiei. Din pacate, daca nu vei reusi sa ai macar un mic beneficiu pe care sa poti considera salariu, inseamna ca ceva nu este inca in regula cu strategia ta de dezvoltare si cu modul in care compania functioneaza.

Este bine sa iti recalculezi salariul o data la 6 luni, situatia se poate schimba si poti bugeta in plus sau in minus.


 



Tags: bugetsalariuantreprenorirecalcularea salariului

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Care sunt cele mai frecvente greseli ale antreprenorilor incepatori si CUM pot fi evitate

de Idei de afaceri
14 Iun 2024
Administrarea unei afaceri nu este usoara, mai ales in vremuri de criza. Competitia este acerba. Dezvoltarile tehnologice se indreapta spre tine cu o...

STUDIU: Antreprenorii romani au nevoie de noi instrumente digitale

de Florin Amariei
08 Oct 2019
Un studiu efectuat de Metro arata ca antreprenorii romani sunt optimisti, dar au nevoie de noi instrumente digitale pentru a-si mari si consolida...

Proiectul Critbiz ofera programe gratuite de antreprenoriat si fonduri nerambursabile

de Florin Amariei
27 Iul 2018
Circa 400 de participanti vor putea accesa cursuri gratuite de antreprenoriat si o finantare nerambursabila de pana la 40.000 de euro prin programul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]