Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum pornesti o afacere cand nu ai bani?

de Matei Antonescu 27 Iun. 2013 4882
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu avem bani fiindca este perioada de criza. Nu avem bani de investit intr-o afacere fiindca nu avem incredere in stabilitatea mediului de afaceri din prezent. oricare ar fi situatia in care ne aflam, lipsa banilor nu trebuie sa devina un motiv pentru a nu mai demara nicio afacere.

Da, de bani avem nevoie indiferent ce tip de afacere avem de gand sa demaram. Si un mic blog va cere anumite resurse financiare, mai reduse, insa ele exista. Cu cat constientizam acest lucru mai rapid, cu atat mai bine. De asemenea, esential de inteles este si faptul ca banii se gasesc daca stim unde sa ii cautam si cum sa ii cerem.

Multi vor apela la rude si prieteni, altii la credite bancare, unii la investitori si altii se vor orienta catre obtinerea de fonduri europene. Oricare ar fi decizia luata, iata si regulile de aur de care tinem cont atunci cand pornim afaceri de la zero:

1. Stabilim in mod clar care este cea mai buna cale catre obtinerea de fonduri banesti!
Se poate ca cele mai multe beneficii sa apara atunci cand apelam la un investitor sau atunci cand cooptam un consultant care sa ne ajute sa obtinem finantare cu bani europeni.

2. Stabilim care este termenul limita pentru predarea sumelor de bani luate, impreuna cu eventualele dobanzi aferente. Este deosebit de important sa discutati aceasta situatie si clauzele contractuale cu persoanele care va ofera sprijinul lor financiar.

La nevoie, nu ezitati sa negociati pentru ca termenul de predare, rata dobanzilor, calculele aferente si alte conditii sa fie cat mai avantajoase pentru toata lumea!

3. Stabilim cum vom proceda pentru a returna banii la timp si pana in acest moment, sa fi atins si rata de rentabilitate, daca nu chiar si pragul de profitabilitate. De foarte multe ori, sumele de bani se returneaza dupa minim 1-2 ani, in cazul in care discutam despre start-ul unei afaceri!

In fapt, mai devreme de 2 ani, putine sunt afacerile care reusesc sa fie puse pe picioare si perfect functionale pe zero!

In orice caz, cel mai dificil aspect pe care trebuie sa ne centram atentia atunci cand vrem sa pornim o afacere de la zero, este balansarea fluxului de numerar, echilibrarea intrarilor cu iesirile, astfel incat, la final de luna, sa poti sa pui deoparte suma de bani pentru plata datoriei.

Stabiliti cati bani reveniti din incasari vor fi reinvestiti, cati bani vor fi plasati in sistem de depozit-economisire. Stabiliti daca puteti returna beneficiarului banii in rate sau daca va fi nevoie de toata suma deoadata.

Stabiliti si maniera in care doriti sa va achitati de aceasta datorie si ritmul de economisire. Sunt antrepenori care vor juca totul pe ultima carte si vor incerca sa faca rost de intreaga suma in ultimele luni, din incasarile finale. Aici apare un risc major de dezechilibrare a fluxului de numerar.

Apoi exista si antreprenori care vor prefera sa actioneze incet si sigur, isi vor asigura o crestere lenta, insa certa si vor economisi sume micute, acceptabile, suportabile si gata sa se adune la marea socoteala de final.

Sa aveti succes si afaceri profitabile!



sursa foto: www.sxc.hu



Tags: baniafaceribani afaceriafacere banibani in afaceriafaceri fara baniafaceri cu putini bani

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
09 Iul 2024
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Sep 2024
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]