Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum poti sa iti promovezi vinul chiar daca esti mic producator
Una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta micii producatori de vinuri din Romania este legata de promovarea produselor lor. Acestia nu au la dispozitie bugete mari de marketing si promovare, asa cum e cazul brandurilor consacrate din industrie.
In consecinta, ei trebuie sa faca un efort in plus si sa compenseze lipsurile din buget prin creativitate in abordarea lor de marketing.
De asemenea, acestia sunt nevoiti sa depuna mari eforturi pentru a se asigura de calitatea vinului pe care il produc, intrucat aceasta e singura garantie a succesului pe termen lung. Un vin de proasta calitate nu va avea succes in randul consumatorilor, insa aceeasi situatie este valabila si pentru un vin bun care nu este promovat suficient.
Daca vinul este slab, consumatorii il vor evita, iar daca vinul nu este bine promovat, oamenii nu vor auzi de el. Tocmai de aceea, fiecare mic producator trebuie sa incerce sa atinga un echilibru intre eforturile pe care le depune pentru productia vinului si cele pentru vanzarea acestuia. Iata 3 lucruri pe care sa le faci pentru a te asigura ca ai un vin de calitate, pe care sa il poti promova:
1. Protejeaza-ti eficient vita de vie contra bolilor
Pentru a avea ce promova, trebuie sa te asiguri mai intai ca ai struguri sanatosi din care sa produci vinul, pentru ca acestia reprezinta elementul esential cand vorbim de producerea unei bauturi de calitate. Nu ai cum sa faci un vin bun din struguri afectati de boli, de aceea, pentru a te asigura ca ai materia prima potrivita, tine cont de cateva lucruri:
- informeaza-te cu atentie si stabileste-ti inca de la inceputul anului o tehnologie de protectie pentru vita de vie
- mana, fainarea si putregaiul cenusiu sunt cele mai frecvente boli. Utilizeaza fungicide cu eficacitate ridicata, precum Vivando, Acrobat MZ, Cantus.
- cere consultanta gratuita unor reprezentanti tehnici care iti pot recomanda produse adecvate culturii tale
- respecta instructiunile de utilizare a produselor
2. Participa la concursuri cu vinul tau
Pe langa procesul de producere al vinului pe care trebuie sa il imbunatatesti continuu, de la an, de an, este important sa te gandesti ce faci mai departe cu produsul finit.
O metoda foarte eficienta pentru promovarea si popularizarea vinului pe care il produci este prin participarea la diferite concursuri de vinuri. Cand iti duci produsul la un concurs de vin, ai parte de multe beneficii.
In primul rand, un juriu profesionist iti evalueaza vinul. In cazul in care te plasezi pe primele locuri in top, poti castiga premii importante, iar vinul tau este promovat in consecinta.
Chiar si daca vinul tau nu castiga niciun premiu, vei intalni acolo numeroase persoane care lucreaza in industrie, de la reprezentanti de vanzari, la producatori, retaileri si pana la simpli consumatori. Vei avea ocazia sa discuti cu alti producatori, sa intelegi mai bine climatul din industrie si poate chiar sa legi relatii cu retaileri sau potentiali clienti. Participarea la un concurs de vin nu implica costuri foarte mari pentru producatori, insa iti poate aduce o serie de avantaje pe care nu ar trebui sa le ratezi.
3. Asigura-te ca produsele tale sunt usor de gasit si cumparat
Conform evineyardapp.com, majoritatea consumatorilor cauta satisfactie imediata, asa ca e important sa pui la punct de la bun inceput un canal de vanzari pentru vinurile tale. Trebuie sa te asiguri ca orice consumator care doreste sa incerce vinurile pe care le produci le poate achizitiona rapid si fara prea mari eforturi. Ultimul lucru pe care il vrei este sa pierzi un potential client pentru ca acesta nu iti poate gasi produsele.
Nu trebuie sa ai bugetul unei mari podgorii ca sa poti aduce vinurile tale in fata consumatorilor. Poti face asta in mod eficient si fara costuri prea mari cu ajutorul internetului. Un website va permite consumatorilor sa gaseasca si sa cumpere vinurile pe care le produci mult mai usor, iar asta fara costuri suplimentare pentru tine. Totodata, un website iti va permite sa intri in contact cu majoritatea consumatorilor la un nivel mult mai personal. Iar oamenii sunt atrasi de produsele care au in spate o poveste, asa ca nu ar trebui sa eziti sa o spui si tu pe a ta.
Sursa foto: Shutterstock
Articole conexe
Fii in satul tau fruntas si devino un antreprenor de succes
de Idei de afaceriAnaliza privind evolutia afacerilor in 2018
de Idei de afaceriGreseli care pot distruge o afacere de vinuri
de Camelia Diaconu5 motive care te vor convinge sa ai propria afacere
de Camelia DiaconuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit