Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum realizez un studiu de piata pentru afacerea mea?

de Idei de afaceri 21 Mar. 2024 1050
Cum realizez un studiu de piata pentru afacerea mea?
4.86 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Realizarea studiului de piata reprezinta procesul de prospectare, de cunoastere a pietei pe care doresti sa intri si a consumatorilor carora se adreseaza produsele sau serviciile.

Este vital sa cumulezi toate informatiile legate de piata pe care vei activa sau activezi deja si trebuie sa stii cum functioneaza acest proces. Analiza de piata este un instrument cheie care iti poate da un avans strategic fata de competitorii cu care vei avea sau ai deja de-a face.
 
Planificarea bugetului, adoptarea si implementarea strategiilor de marketing, de advertising s.a.m.d. se vor finaliza abia dupa ce vei conduce un studiu de piata. In procesul de analizare trebuie sa stabilesti obiectivele si misiunea studiului pe care il efectuezi, descrierea pietei, sa identifici competitorii si sa le conturezi un profil.
 
Toate aceste activitati sunt menite sa te aduca pe drumul cel bun in afaceri si sa te ajute sa iei cele mai bune decizii in viata profesionala.
 

Intrebari cheie

 
In principiu, vei culege date referitoare la cele trei coordonate importante in mediul de afaceri – oferta, cererea si mediul extern – raspunzand la intrebari precum:
 
- Cine sunt cumparatorii produselor/serviciilor noastre? (varsta, sex, venituri, comportament).
 
- Cand cumpara si ce ii motiveaza?
 
- Ce imagine ne proiectam in viziunea consumatorilor?
 
- Cu cine suntem in competitie si ce avantaje detin firmele concurentiale fata de afacerea noastra?
 
- Pe ce legi si norme va trebui sa ne pliem?
 
Conceperea unui nou produs, lansarea, testarea si imbunatatirea lui sunt doar cateva dintre marile obiective ale studiilor de piata. Adunarea informatiilor necesare se realizeaza cu ajutorul chestionarelor, interviurilor sau focus-grup-urilor. 
 
Acestea se analizeaza de catre specialisti din domeni ul marketing-ului, de cele mai multe ori, si se finalizeaza raportul studiului de piata. Majoritatea firmelor medii si mari apeleaza la ajutorul agentiilor specializate in a efectua analize de piata. Vei scuti timp si energie, iar investitia se deduce din cifra de intoarcere a afacerii, daca studiul a fost bine realizat.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: studiu de piataintrebari cheieafacereconsumatori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.86 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
17 Apr 2024
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Afacere de familie vs afacere mica cu angajati noi

de Idei de afaceri
12 Mar 2024
In cazul in care este vorba despre o afacere mica, pentru a ajunge la concluzia potrivita ar fi bine sa te consulti cu familia. Se vor implica in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]