Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ai succes in pandemie cu o afacere nisata

de Florin Amariei 03 Aug. 2020 3667
4.63 din 15 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un tanar a reusit imposibilul: a pornit o afacere si are succes chiar si-n pandemie. Iata ce a facut acesta.

"In perioada ei de glorie, palaria facea diferenta intre clasele sociale, dar in acelasi timp aducea si un plus de eleganta, de rebeliune, de curaj si de incredere. Palaria trebuie purtata cu incredere, altfel iti va dezvalui exact opusul, neincrederea de sine”, spune Octavian Sapovalov, cel care la a pus bazele brandului The Hat Butcher.
 
Sapovalov este originar din Rimnicu Sarat, judetul Buzau, si vine dintr-o familie cu traditie in artizanat si cu inclinatii artistice. Bunicul sau a fost cizmar, iar tatal lucreaza in domeniul auto – in trecut a cochetat cu designul auto, iar acum reconditioneaza masini clasice.
 
"Avand aceste repere in familie si fiind de mic atras de latura artistica si de cea a mestesugului, mi-a fost mult mai usor sa asimilez anumite cunostinte si deprinderi pentru a-mi asuma meseria de palarier”, spune el.
 
Buzoianul in varsta de 35 de ani spune ca proiectul a fost hranit de vechea sa pasiune pentru filmele western, cultura nativ americana si perioada anilor 1930-1940.
 
Marturiseste insa ca in momentul de fata criza cauzata de pandemia de COVID-19 ii afecteaza activitatea si ii pune in pericol proiectul. „Stiu ca e o perioada critica, dar am incredere in mine si in proiect si imi cultiv perseverenta si optimismul (nu pe cel prostesc). In momentul de fata am o activitate constanta, cu comenzi regulate de la clienti noi si de la cei «de-ai casei», care deja simt nevoia sa-si creeze colectii si palarii pentru diverse stari si ocazii. Cu exceptia acestei perioade care ne ingreuneaza traiul tuturor. Sa speram ca nu iesim prea tavaliti din situatia asta. Oricum, va trebui sa tinem capul sus orice s-ar intampla. Eventual si palaria pe cap. Cu speranta ca vom trece cu totii cu bine de aceasta perioada, le transmit pe aceasta cale un mesaj colegilor de breasla si nu numai: tinem capul si spiritul sus, strangem din dinti, nu ucidem visul, ne adaptam si vom supravietui, pe plan psihic, fizic si economic. Si, in cazul in care simtiti ca o puteti face, sustineti artizanii/artistii mestesugari locali."
 
Procesul de creatie a unei palarii este format din mai multe etape si este integral manual. Spre deosebire de firmele care produc palarii in serie si dispun de linii automatizate de productie, Octavian foloseste tehnici si unelte care isi au originea la inceputul anilor 1800. Totul incepe prin discutia cu clientul si prin stabilirea stilului, materialului, a marimii si a culorii palariei.
 
Materialul de baza al palariei este fetrul, un produs obtinut din par de animal (oaie, iepure, castor sau nutrie). Fetrul se obtine prin aplicarea de apa fierbinte pe straturile de par, care apoi sunt agitate si comprimate rezultand astfel un material dens si compact. Ulterior, este expus la abur, pentru a relaxa fibra, devenind astfel maleabil si potrivit pentru prelucrare. Imediat dupa aceea este tras peste un calapod de lemn care creeaza forma de baza si face delimitarea dintre partea de sus a palariei, denumita coroana, si partea de jos, denumita bor.
 
Dupa ce materialul a fost tras pe calapod, se lasa o zi-doua la uscat pentru a capata forma dorita, dupa care suprafata materialului este prelucrata cu smirghel fin pentru un finisaj placut si uniform. 
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: succesafacere nisatapalariecovid

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 5 - 15 voturi.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Fii in satul tau fruntas si devino un antreprenor de succes

de Idei de afaceri
27 Mai 2020
Inca de anul trecut, numarul romanilor care au migrat de la oras la sat a devenit mai mare decat al celor care s-au mutat in sens invers. Potrivit...

De ce are nevoie un startup pentru a avea un succes rasunator

de Idei de afaceri
06 Mar 2020
Punerea pe picioare a unei afaceri inseamna multa munca, strategie si planificare in avans, insa nu este imposibila. De multe or,i insa,...

6 idei de afaceri inovative care au avut succes anul trecut

de Florin Amariei
17 Ian 2020
Afacerile din Romania par a fi prea simple si prea aproape de conventional, asadar ne-am gandit sa iti prezentam 6 initiative antreprenoriale care au...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]