Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa devii bucatar la domiciliu

de Idei de afaceri 16 Oct. 2019 3983
4.13 din 15 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Meseria de bucatar la domiciliu este la mare cautare in strainatate si una de perspectiva la noi. Exista persoane prea ocupate pentru a-si petrece timpul liber in bucatarie si dispuse sa apeleze la serviciile unui profesionist. Vei spune ca au varianta comenzilor de mancare, dar sunt preparate care nu apar in meniurile restaurantelor. De aici s-a nascut ideea bucatarului la domiciliu.

Asigura-te ca esti facut pentru bucatarie

Asadar, pasiunea ta este gatitul, dar pentru a deveni un apreciat bucatar la domiciliu, trebuie sa te perfectionezi. Vei avea nevoie de un curs sau mai multe, de atestate pe care sa le poti prezenta viitorilor clienti si sa iti faci firma sau PFA, pentru a putea emite chitante si facturi. Va conta foarte mult si cum apari imbracat ,,la serviciu”, asa ca nu uita sa iti cumperi echipament bucatari


Tine minte: rolul unui bucatar la domiciliu nu este doar de a gati. Va trebui sa iti placa sa interactionezi cu oamenii, sa stii cum sa ii abordezi, sa le descoperi gusturile, sa vezi ce le place si ce nu. Vei lucra la ei acasa si vei deveni, intr-un fel, parte din familia lor. 

Exerseaza cat mai multe stiluri de gatit

Clientul sau clientii pentru care lucrezi vor avea mereu idei noi de preparate pe care si-ar dori sa le testeze. Nu vei putea sa le pui pe masa pizza si paste in fiecare seara, oricat de bine ai stapani bucataria italiana. Prin urmare, vei fi nevoit sa iti dezvolti in permanenta abilitatile de bucatar si sa cunosti preparatele din mai multe tari. Va trebui sa stii sa faci si sarmale, dar si cordon bleu. Nu uita nici de deserturi. 

Promoveaza-te, promoveaza-te, promoveaza-te

Ca bucatar la domiciliu vei avea nevoie, in primul rand, de o imagine foarte buna. Nu ezita sa iti anunti apropiatii de meseria pe care ai ales s-o practici. Cu siguranta, se vor gasi cativa doritori care sa apeleze la serviciile tale. Nu te baza doar pe recomandarile facute de clienti, va trebui sa iesi in evidenta prin orice mijloace. Te poti promova pe retelele de socializare sau sa iti faci un blog. Vor exista si momente dificile, in care clientii nu te vor cauta. Va trebui sa gasesti metodele potrivite pentru a depasi orice moment dificil, iar felul in care te promovezi te va ajuta. 

Depaseste asteptarile

Este recomandat ca in cazul primilor clenti sa le soliciti sa iti faca o lista cu asteptarile lor. Un fel de act prin care sa stabiliti cat mai exact relatia dintre voi. Apoi, cauta o metoda prin care sa surprinzi si sa depasesti asteptarile. Ati stabilit un meniu pentru o aniversare? Ofera sampania din partea ta. Gesturile mici fac diferenta, iar succesul tau ca bucatar personal va depinde foarte mult de felul in care reusesti sa iti pastrezi clientii. 


Acestea sunt principalele aspecte pe care trebuie sa le cunosti inainte de a deveni bucatar personal. Chiar daca este o afacere de nisa, poti avea mare succes. Conditia principala este sa gatesti bine. 


Sursa foto: pixabay.com

 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: echipament bucataribucatariestiluri de gatit

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.13 din 5 - 15 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]