Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa economisesti substantial atunci cand incepi o afacere

de Idei de afaceri 31 Oct. 2019 2416
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inceputurile de drum atunci cand devii antreprenor sunt anevoioase si te pot pune in pozitii dificile. Atunci cand pornesti o afacere pe cont propriu, va trebui sa faci sacrificii si eforturi pana cand aceasta incepe sa infloreasca. Iata cateva metode de a economisi cat mai eficient si de a-ti dezvolta afacerea:

Foloseste echipament second hand

Piata produselor second hand este tot mai dezvoltata si iti ofera tot ce ai nevoie pentru birou, la preturi mai mici. De la calculatoare second hand la laptopuri, imprimante sau monitoare, poti gasi echipamentul necesar pentru fiecare angajat. Daca ai o suma considerabila pusa de-o parte, pastreaz-o pentru a creste pas cu pas in categoria ta de business si concentreaza-te pe salariile angajatilor si beneficiile lor. Echipamentele second hand te vor ajuta sa iti faci treaba fara sa simti vreo diferenta de calitate.

Apeleaza la servicii de freelancing 

Dupa ce angajezi cativa oameni de baza, de care ai nevoie opt ore pe zi, la birou, indreapta-ti atentia si spre angajati freelanceri care lucreaza pe proiect si de la distanta. Acestia pot fi web designeri, specialisti in marketing sau programatori. Majoritatea oamenilor talentati care nu isi doresc sa lucreze de la birou pot fi gasiti online pe platforme specializate si pot fi platiti pe proiect. Un contract cu o persoana care lucreaza ca freelancer te va scuti de la plata anumitor taxe sau impozite si te va ajuta sa economisesti acolo unde este esential.

Incepe cu sediul acasa

Daca nu ai suficienti bani pentru a inchiria o locatie pentru birou, incepe afacerea de acasa. Angajatii tai pot sa lucreze remote si sa va intalniti atunci cand aveti de facut planuri importante si strategii. Multi dintre clienti folosesc acum comunicarea online si nu va fi nevoie sa ai mereu sedinte in care sa te intalnesti personal cu angajatii. Atunci cand trebuie sa discuti chestiuni importante, apelurile video vor fi de-ajuns. Dupa ce incepi sa economisesti si sa ai la indemana o suma pregatita pentru achizitionarea sau inchirierea unui spatiu, poti incepe demersurile pentru mutare.

Angajeaza cu atentie

Atunci cand ai o afacere proaspat aparuta nu iti permiti sa schimbi angajatii o data la cateva luni. Procesul de recrutare trebuie sa puna accent pe experienta si compatibilitate. Un specialist va putea lucra independent si iti va pune afacerea pe roate, gasind mereu noi metode de a dezvolta detaliile care au nevoie de mai multa munca. Totusi, un candidat pasionat si cu mai putina experienta va fi motivat de un nou mediu de lucru si o afacere in curs de dezvoltare. Ideile proaspete si dorinta de a invata il vor face sa ramana mai mult timp in compania ta. Asigura-te ca persoana respectiva are un nivel ridicat al dedicarii si veti face o echipa perfecta.

Negociaza cu partenerii si furnizorii

In functie de profilul afacerii tale, negociaza mereu preturile furnizorilor si incearca sa primesti discounturi pentru produse si servicii. O afacere la inceput are nevoie de sustinere, dar si de bani pentru a se dezvolta si fiecare avantaj pe care il ai va insemna mult pe termen lung. Daca ai parteneri importanti care te ajuta sa-ti pui afacerea pe picioare, negociaza contractele de parteneriat si urmareste sa ai cat mai multe de castigat.


Chiar daca poate parea complicat la inceput, poti economisi bani cand deschizi o afacere daca stii sa-ti gestionezi veniturile si cheltuielile. Nu ignora nicio pozitie din care poti negocia preturi mai bune si colaborari importante. 


Sursa foto: unsplash.com

 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: echipament calculcalculatorsecond hand

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]