Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa faci networking?

de Andreea Rada 31 Mai. 2011 4011
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este foarte important sa stii sa te folosesti cu succes de abilitatile tale de comunicare pentru a cunoaste oameni noi. In fond asta si inseamna "Networking" - stabilirea unor relatii cu alte persoane. In zilele noastre sunt companii care s-au axat exact pe asta. Organizeaza grupuri si intalniri cu persoane care doresc sa isi promoveze afacerea, sa obtina referinte si sa fie la curent cu noutatile pietei.

Aceste intalniri pot fi cele aferente industriei in care activezi sau pot fi intalniri mixte cu oameni din mai multe domenii care te pot ajuta in dezvoltarea afacerii.

Ai grija la ce evenimente participi pentru a face asta. Trebuie sa fii foarte abil sa reusesti sa obtii una sau mai multe carti de vizita la evenimente mondene, de exemplu. Poate ca nici nu iti vor fi utile datorita specificului evenimentului.

Pentru a putea crea legaturi cat mai solide trebuie ca ambele parti sa fie multumite. Trebuie sa poti oferi si tu la randul tau informatii si referinte utile.

Inainte de a pleca la un astfel de eveniment, stabileste-ti foarte clar obiectivele. Pe cine ai vrea sa cunosti? Cate persoane doresti sa abordezi si din ce domeniu?

Acorda o sansa oricarui domeniu de activitate, nu judeca dupa aparente. O persoana care nu iti pare foarte interesanta poate ascunde multe lucruri si te poate ajuta mai mult decat ai putea tu gandi. Lasa timpul si conversatia sa te ajute in a trage aceasta concluzie, vei putea sau nu creea o legatura de afaceri.

Dupa ce ai ajuns la eveniment nu te bloca doar in discutii cu oamenii pe care ii cunosti deja. Te poti folosi de asta pentru a crea noi legaturi. Telul tau nu este sa depanati amintiri, de data asta esti in interes de afaceri.

Fa schimb de carti de vizita, nu te baza pe memorie, peste cateva zile nu vei mai sti cum se numeste persoana cu care ai interactionat sau compania pe care o reprezenta.

Trebuie sa pornesti cu asteptari cat mai apropiate de realitate. Daca ai plecat hotarat sa vorbesti cu managerul unei firme de top si nu ai reusit asta, nu trebuie sa fii dezamagit. Poate in schimb vei cunoaste alte doua sau trei persoane care ti-au oferit idei interesante.

Orice schimb de experienta iti poate fi de folos mai devreme sau mai tarziu. Ai grija sa mai stabilesti un contact cu aceste noi cunostinte si dupa eveniment. Isi vor aminti mai usor despre tine si despre ceea ce le oferi.

Nu trebuie sa confundam networking-ul cu o simpla socializare. Este un instrument foarte puternic de afaceri care folosit intr-un mod adecvat ne va fi de foarte mare ajutor.


Tags: networkingevenimentecarti de vizitaoportunitati de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Eveniment de networking pentru antreprenori: IT HUB Sibiu, 14 noiembrie 2017

de Idei de afaceri
06 Nov 2017
Deja cunoscuta in mediul de afaceri, antreprenoarea Bianca Tudor - fondator Elite Business Women -se aventureaza intr-un nou business-venture de data...

Oportunitati de afaceri pentru sezonul de vara

de Andrioae Ruxandra
04 Iul 2014
Cauti un job pe timpul verii? De ce sa nu-ti incepi propria afacere in loc sa lucrezi pentru altcineva? Pe langa indeplinirea obiectivului propriu de...

Afaceri cu bani putini: Firma de organizare de evenimente!

de Adela Simonescu
19 Iun 2014
Organizarea de evenimente reprezinta una dintre pasiunile noastre cele mai puternice. Cine nu s-a visat vreodata devenind o faimoasa organizatoare de...

Cum sa pui pe picioare o firma de organizare evenimente

de Idei de afaceri
05 Iul 2023
Industria organizarii de evenimente nu este doar in crestere, dar se dovedeste a fi si foarte profitabila. Mereu vor exista evenimente ce merita...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]