Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum sa faci trecerea de la angajat la antreprenor!
Nu iti mai gasesti satisfactia la locul tau de munca? Stimti ca lucrezi fara rezultate? Simti ca poti si vrei mai mult de atat? Vestea buna este ca sunt multi romani care se afla in aceasta situatie, persoane care observa ca nu reusesc sa faca nimic dintr-un salariu redus. Cumparam mancare, ne platim facturile si cam atat. Nici in ceea ce priveste satisfactia de ordin non-financiar, lucrurile nu stau foarte bine, in cazul multor persoane.
Asa ca ne ramane o solutie simpla la indemana. Putem sa facem ceea ce vrem, ceea ce ne place si sa scoatem si bani de pe urma acestei activitati cand avem o afacere. Asa ca ne apucam sa cultivam fenicul si catina, ne deschidem o mica crescatorie de bivolite, ne infiintam un magazin online cu jucarii sau ne urmam un curs de decorator de spatii de birouri si locuinte. Oricare ar fi decizia luata, exista cateva sfaturi esentiale de care sa tineti pentru o trecere cat mai lina de la statutul de angajat la cel de antreprenor:Cultura de sofran
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Cultura castravetelui anti-diabet
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
1. Investiti in voi inainte de a va abandona joburile. Incepeti sa urmati cursuri si seminarii, sa mergeti la conferinte si sa participati la workshop-uri prin intermediul carora sa capatati abilitati si competente care sa va ajute in viitoarele voastre afaceri.
2. Invatati de la sefii vostri maniera in care actioneaza pentru ca afacerile lor sa pastreze o directie avantajoasa. Sefii nostri nu sunt intotdeauna cei pe care ii admiram cu toata forta, persoane pe ale caror urme dorim si noi sa pasim, insa ce este esential de inteles este faptul ca fiecare afacerist are plusurile lui, punctele sale forte. Invatati de la ei si preluati partile bune!
3. Lucrati pentru a va construi o retea puternica. Retelele reprezinta colectii de conexiuni in randul persoanelor cu potential de sprijin in viitoarele voastre afaceri. Pastrati o agenda separata pentru consultanti, experti in social media, programatori, avocati, juristi, specialisti HR, contabili si nu numai. Atunci cand veti avea nevoie de ei, ganditi-va ca nu va mai trebui sa alergati sa recrutati persoane pe care nu le cunoasteti si in care nu puteti avea toata increderea!
4. Incepeti sa puneti bani deoparte sau sa va proiectati planul de afaceri care sa va aduca un investitor, un partener cu capital.
5. Lasati o usa deschisa foarte larg! Chiar daca veti fi antreprenor, nu neglijati riscurile de esec. Asa ca ar fi foarte bine sa aveti si un loc in care sa va intoarceti daca lucrurile nu merg conform planului!
Mult succes si afaceri profitabile!
sursa foto: www.sxc.hu
Articole conexe
Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele
de Bianca TilaCum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare
de Bianca TilaAfaceri cu melci. Cum poti incepe acest business
de Idei de afaceriStrategia antreprenorului in afaceri
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit