Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum sa incepi in forta o afacere
Iata 5 sfaturi care te vor ajuta sa ai un inceput puternic: 1. Gaseste modalitati pentru a creste profitul. In afaceri, exista cinci factori care influenteaza profitul. Daca poti sa ii tii in frau in timp ce iti tii costurile la acelasi nivel, vei reusi sa conduci o afacere de succes.
Este la fel de simplu precum obtinerea de mai multe lead-uri, transformarea acelor lead-uri in clienti, cresterea numarului achizitiilor clientilor, cresterea pretului mediu al vanzarilor tale si cresterea ratei profitului.
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Cresterea prepelitelor japoneze
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Fa unul dintre aceste lucruri in timp ce tii costurile mici si vei vedea cum creste profitul. Fa-le pe toate si vei vedea cum afacerea va decola de-a binelea.
2. Testeaza si masoara totul.
Nu poti schimba ceea ce nu masori si nu poti spune daca un program sau o strategie functioneaza daca nu testezi si masori cu atentie si daca nu iti urmaresti rezultatele.
Un alt mod de a privi lucrurile este sa gandesti in termeni medicali. Este probabil sa obtii statistici de baza ale pulsului inimii, presiunii sangelui si ale respiratiei inainte ca acestea sa iti identifice simptome sau sa iti recomande directii corecte ale actiunii.
Acelasi lucru se intampla si in afacerea ta. De ce sa arunci bani pe o campanie de publicitate care costa mii de euro, dar care nu aduce niciun client la usa ta?
3. Accepta ca a invata mai mult inseamna a castiga mai mult.
Daca nu ai condus niciodata o afacere de milioane de euro, nu stii cum este sa conduci una – este foarte simplu. Dar poti invata cum sa conduci o astfel de afacere, chiar daca este vorba de afacerea ta de milioane de euro, afacere pe care o construiesti de la zero.
Totusi, trebuie sa accepti foarte rapid ca "invatarea" trebuie sa vina mereu inaintea "castigului" (cu exceptia cazului din dictionar). Va trebui sa inveti mereu cat de mult poti despre vanzari, marketing si operatiuni daca vrei sa ai o afacere cu adevarat de succes.
O data ce ai facut asta, totusi, limita este cerul. Sa stii si sa aplici aceste fundamente simple la un nivel inalt este unul dintre motivele pentru care multi directori executivi si antreprenori castiga asa de mult.
Identifica acele zone si apoi te poti decide sa inveti despre ele singur sau poti angaja un expert de la care sa inveti cat de mult poti – pentru ca nu stii niciodata cand iti vine o idee noua sau o strategie care te pot duce pe tine si afacerea ta la un nou nivel al succesului.
4. Nu oferi discount-uri, adauga valoare!
Ori de cate ori faci reduceri, nu faci altceva decat sa scoti bani din buzunarul tau, reducand astfel profitul net. Asa ca nu face asta! In schimb, creeaza valoare adaugata produselor si serviciilor tale!
Oricare este industria in care activezi, stabileste-ti ca obiectiv reducerea preturilor si cresterea rezervelor banesti cu ajutorul produselor low-cost sau cu costuri zero si cu oferte gratuite.
In fond, aceste mici obiecte nu te vor costa mult, dar vei construi relatii de incredere si vei genera publicitate word-of-mouth in randul clientilor tai.
5. Ia-ti un antrenor!
Chiar daca nu ai un sfatuitor pentru afacerea ta ca sa te ajute la inceput si sa te ghideze in planificare si la efectuarea operatiunilor, ia-ti pe cineva care este obiectiv si care poate vedea afacerea ta din afara, cineva pe al carui sfat te poti baza ca sa ajungi la rezultate.
Adesea credem ca avem toate raspunsurile si ca suntem singurii oameni care putem face lucrurile asa cum trebuie. Realitatea este ca o pereche de ochi poate face minuni cand vine vorba despre operatiunile care trebuie realizate in afacerea ta. Cineva care priveste din afara poate fi intotdeauna sigur ca ajungi la sumele pe care ti le-ai propus si ca ai mereu profitul de care ai nevoie ca sa supravietuiesti.
Sper ca aceasta lista sa te ajute sa iti pui in ordine ideile si sa iti prioritizezi unele activitati care fac parte din procesul de planificare si de start-up.
Imi place sa spun ca nu exista mistere in afaceri si in viata, ci doar informatii pe care nu le cunoastem. Asa ca pregateste-te cat de mult poti, gandindu-te ca va fi nevoie sa faci schimbari si ajustari. Dar inarmat cu strategiile potrivite, poti salva timp pentru a ajunge mai repede la destinatia pe care ti-ai propus-o - chiar daca este vorba despre o realizare personala sau de afacerea ta.
Articole conexe
Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic
de Bianca TilaCum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet
de Idei de afaceri3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere
de Bianca TilaDeschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit