Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti asumi riscurile daca vrei sa ai succes in afaceri?

de Anca Raileanu 24 Nov. 2014 2668
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mark Zuckerberg a spus la un moment dat ca "intr-o lume aflata in schimbare continua si rapida singura stategie garantata esecului este aceea de a nu-ti asuma riscuri" si avea dreptate. Sa conduci nu e actiune statica. Managerii de succes nu numai ca recunosc nevoia de dezvoltare in afaceri, dar sunt dispusi si capabili sa isi conduca echipa in miezul schimbarii.

Afacerile cer fluiditate, liderii trebuind sa accepte schimbarea si sa isi asume riscuri. Mai simplu spus, daca nu esti pregatit sa ai initiativa schimbarii atunci inseamna ca nu esti pregatit sa conduci.

Perspectiva schimbarii poate fi descurajatoare, dar daca e gestionata corect procesul devine mai putin neplacut. in societatea alerta de azi diferenta intre succes si esec poate sta in capacitatea unei companii de a se adapta.

Daca nu reusesti sa iti dezvolti afacerea si sa te adaptezi noilor moduri de a gandi, afacerea ta va stagna si va muri. Schimbarile in lumea afacerilor nu sunt o optiune, ci o conditie prealabila a succesului. Iar conducerea echipei in mod cat mai eficient prin schimbare este esentiala pentru dezvoltare. Iata 2  demersuri care te ajuta sa-ti construiesti o tranzitie productiva!

1. Fa-ti un plan.

Fiecare afacere are nevoie de schimbari pentru a supravietui. Compania va da faliment daca nu inoveaza si raspunde prompt la cererile pietii.

Ai gria insa sa nu faci schimbari doar de dragul de a le face. inainte sa te inhami la o calatorie de tranzitie fii sigur ca ai un plan solid de afaceri. Identifica zonele care au nevoie de actualizari din afacerea ta si alege un demers pentru implementarea lor.

2. Asigura-te ca intelegi scopul final al afacerii tale.

Este neaparat nevoie sa intelegi scopul final si obiectivele inainte de a-ti incepe afacerea. intreaba-te udne se afla in prezent compania ta si unde ar trebui sa se afle.

Un om cu initiativa ar trebui sa aiba increderea si capacitatea de a se abate de la calea batuta daca vede o alta cale mai potrivita pentru atingerea scopului sau.

Asculta-ti angajatii, fii destul de curajos cat sa ajustezi directia pe care o ia compania, iar daca alta directie ti se pare mai potrivita pentru afacera ta sa nu-ti fie teama sa renunti cu totul la cea veche. Calea catre schimbare si inovatie nu e batuta-n cuie.



Tags: afaceriafacereriscuririsc in afacerisucces

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic

de Bianca Tila
05 Iul 2024
Cultivarea microplantelor este o afacere simpla, cu o piata imensa. De asemenea, puteti testa aceasta idee pe balconul apartamentului, veti obtine in...

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]