Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti deschizi propriul atelier de biciclete

de Andrioae Ruxandra 23 Iun. 2014 9801
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca te pasioneaza mersul pe bicicleta si nu esti adeptul circulatului prin oras cu masina, iti poti incepe propria afacere care este, fara indoiala, una dintre categoriile afacerilor verzi. In acest fel, incurajezi oamenii sa menajeze natura si sa isi imbunatateasca stilul de viata prin miscare.

 
Din moment ce ai grija de bicicleta ta si stii s-o repari, le poti arata si altora; ba, chiar ii poti invata pe cei care se tem sa invete sa mearga pe bicicleta. Inceputul afacerii tale nu va dura foarte mult, trebuie doar sa ai rabdare, ca in orice afacere. In plus, ai o multime de optiuni care vor sta la dispozitia clientilor tai. 
 
Afacerea ta cu biciclete va oferi servicii de genul urcatul pe munte cu bicicleta, curse de bicicleta, le vei repara rotile, cauciucurile, jantele, franele si alte lucruri din aceasta categorie.
 
Exista o piata larga de clienti care nu stiu sa isi intretina sau sa isi repare bicicletele, iar concurenta nu este atat de mare, pentru ca nu vezi ateliere de reparat biciclete peste tot. Aici vei interveni cu serviciile tale. Iti poti deschide un atelier sau te poti deplasa la domiciliul clientului.
 
Trebuie sa fii capabil sa repari bicicletele clientilor si sa schimbi cauciucuri sau lanturi, daca este nevoie. Trebuie sa stii totul despre biciclete, de fapt. Bicicletele vor fi intotdeauna la moda, mai ales in sezoanele calde. Clientii tai stiu ca este mult mai usor sa te strecori prin trafic cu bicicleta decat cu masina si vor apela la tine de indata ce afacerea ta se va "naste". Aici vei apela la prieteni si cunostinte pentru a-ti face publicitate. 
 
Atelierul tau, daca te hotarasti sa iti deschizi unul, trebuie sa fie echipat complet cu cauciucuri, scule, piese de inlocuit etc. Afacerea ta fiind la inceput, nu este nevoie sa ai furnizorul propriu, pentru ca asta implica ceva costuri suplimentare, cat despre o investitie nici nu poate fi vorba deocamdata. Atelierul poate fi intr-un subsol, magazie, depozit, oriunde este accesibil clientului sa isi aduca bicicleta. 
Trebuie sa te misti rapid cu reparatiile, pentru ca nu vrei sa ai vreun client nemultumit. Altfel, nu va mai apela la tine a doua oara. 
 
Iti poti face reclama si prin bike-shop-uri, poti semna contracte cu ei de genul unei garantii, ca atunci cand clientii isi cumpara biciclete, sa stie direct unde sa vina in cazul unor probleme. 
 
Poti face o multime de lucruri cu bicicletele:
 
1. Sa cumperi unele uzate, sa le repari si sa le reconditionezi, apoi sa le vinzi;
2. Sa vinzi accesorii de biciclete;
3. Poti inchiria biciclete in parcuri oricui vrea sa se plimbe;
4. Poti tine cursuri de schimbat roti, cauciucuri, frane, lanturi etc.
5. Daca te pricepi la vopsit, poti schimba designul bicicletei in ceva artistic;
6. Te poti deplasa oriunde are clientul nevoie de ajutor (ca serviciile de ridicare a masinilor);
 
Este important sa stii sa repari biciclete si sa schimbi accesorii, sa cunosti modele si sa le poti reconditiona. 
 
Avand propriul tau loc acasa, nu este nevoie sa dai bani pe chirie. Costurile care ar putea sa usture putin ar fi piesele de schimb si cauciucurile. Poti insa sa ai un partener de afaceri care sa contribuie si sa mentina relatia cu clientii. Cu putina implicare, vei reusi sa iti pui pe picioare afacerea care incurajeaza oamenii sa protejeze natura si sa faca miscare.
 
Sursa: www.business-ideas-connection.com
 


Tags: afaceribicicleteatelier bicicletereparatii bicicleteafaceri bicicleteaccesorii afaceri verzi

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

10+ idei de afaceri pentru pasionatii de calatorii

de Bianca Tila
19 Dec 2024
Un mod bun de a explora lumea si de a fi propriul tau sef este de a avea o afacere concentrata pe travel. Infiintarea unei afaceri nu tine cont de un...

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
09 Iul 2024
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]