Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti extinzi afacerea in mod profitabil

59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru ca o afacere sa se extinda profitabil, sa-si poata consolida noile achizitii, rata de dezvoltare trebuie sa fie bine sustinuta atat managerial, cat si financiar.

In cadrul multor firme procesul de stabilire a preturilor demareaza printr-o analiza mai mult sau mai putin atenta a preturilor practicate de concurenta, analiza urmata de stabilirea unor preturi “potrivite" prin comparatie (“calculate" ar fi o exprimare nerealista) - adica mai mici, mai mari sau egale cu cele ale concurentei. Marea problema, in cazul in care ati optat pentru acest sistem, este ca s-ar putea ca si concurentii sa fie la fel de dezorientati ca dvs.!

Extinderea nesustinuta de suficiente resurse
Probabil ca ati da orice pentru o echipa de super-vanzatori, care sa obtina zeci de comenzi “grase" pentru produsele dvs. Si totusi, niste vanzatori atat de eficienti va pot da peste cap programul de productie daca firma este insuficient pregatita pentru acest pas. In mod similar, o firma prospera care abordeaza mereu directii noi de actiune va da in scurt timp de furca managerilor ei.

Retineti! Este cu mult mai dificil sa coordonezi activitatea unui imperiu decat pe cea a unei firme mai mici, dar unitare.

Un alt exemplu de expansiune ineficienta este cel al firmelor care lanseaza noi produse/servicii inainte de a-si pune la punct strategia de marketing, atat pentru produsele noi, cat si pentru cele vechi.

O mutare recomandata in cazul in care va extindetieste sa inchiriati (si nu sa cumparati) spatii, echipamente sau facilitati care nu sunt indispensabile pentru bunul mers al afacerii.

Inhamarea “carutei firmei" la un singur client
Semnarea unui singur contract (de exclusivitate) pentru un anumit produs sau serviciu cu o firma “barosana" poate parea un mod comod de a asigura viitorul firmei. Adio batai de cap pentru a obtine noi comenzi sau pentru a va vinde produsele, adio griji din cauza stocurilor nevandute sau a distribuitorilor neseriosi!

Un singur client pe care trebuie sa-l multumiti. Suna bine, nu-i asa? Dar daca clientul cu pricina se decide pe neasteptate sa renunte la colaborarea cu dvs.? Va veti convinge intr-un mod deloc placut ca zicala cu pastrarea tuturor oualor intr-un singur cos este perfect adevarata.


Tags: afacereafacericlientiextindere afacereresurse

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]