Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa va depasiti teama de a incepe o afacere

de Maria Nicutar 01 Iun. 2011 3756
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aveti o idee formidabila de afaceri dar nu va simtiti gata sa deveniti antreprenor. Intr-adevar este mai dificil sa fiti propriul dvs sef, sa purtati responsabilitatea altor angajati, sa investiti bani pe care nimeni nu va poate garanta ca ii veti amortiza.

Pe de alta parte, ganditi-va ca va fi o aventura care nu se aseamana cu nimic de pana acum, din care veti invata mai multe decat ati crezut ca se poate si veti avea sansa sa va imbogatiti in ritmul dvs personal.

Cu toate ca toti ne dorim sa scapam de sefi, un lucru este sigur:in momentul in care intrati intr-o afacere, dvs veti fi cel care va trebui sa munciti de multe ori mai mult ca pana acum.

Oricat capital ati avea la dispozitie pentru initierea si administrarea afacerii dvs, trebuie sa va ganditi ca nu va fi un proces usor sa va gestionati toate resursele, sa prospectati piata si sa va consultati cu specialisti(juridici, financiari, avocati, contabili, marketeri, advertiseri, relationisti samd) in permanenta, sa managerizati cu eficienta personalul si sa va pastrati viata personala intacta.

Haideti sa aflam care sunt principalele surse de temeri si reticente pentru potentialii antreprenori:

1.    Detin capital suficient pentru a demara si administra aceasta afacere? Acest lucru se decide impreuna cu un consultant financiar, cu un contabil. Calculati rentabilitatea afacerii prin ROI(Return On Investment) si aflati daca sunteti gata sa incepeti afacerea. Recomandat este sa detineti capital suficient si pe deasupra sa mai alocati si un fond pentru cheltuieli neprevazute. Astfel veti putea sa va conduceti afacerea fara stres.

2.    Voi supravietui competitiei? Odata ce ati prospectat piata si stiti care sunt firmele concurentiale trebuie sa le studiati ofertele, startegiile de pret si de marketing, rating-urile si review-urile. Veti putea stabili cat de solide sunt si unde va plasati in functie de pozitia si starea lor. Daca detineti servicii sau produse cu un raport bun calitate-pret veti putea sa incepeti o afacere fara sa fiti strivit de competitie. Poate, din contra, situatia va sta invers.

3.    Am experienta necesara pentru a incepe aceasta afacere? Trebuie sa stiti ca sunt multi cei care conduc afaceri de succes si nu au avut de-a face cu un anumit domeniu niciodata pana atunci. Daca sunteti de parere ca afacerea dvs necesita oameni cu experienta, angajati-i!

4.    Cum voi impaca viata profesionala cu cea personala avand copii? Profilul unei afaceri se alege si in functie de timpul de lucru pe care il aveti la dispozitie, nu numai in functie de capitalul disponibil si de oferta de servicii si produse. Daca aveti copii si acest lucru va necesita prezenta acasa puteti opta pentru afacerile care se administreaza de la domiciliu si presupun un timp de lucru flexibil si mai redus.

O buna organizare va va ajuta sa reusiti si in cele mai dificile situatii. Veti avea nevoie de planuri de afacere realiste si obiective pe termen lung. Ganditi-va ca peste un an din acest moment ati putea deja sa detineti un o afacere infloritoare si un profit atragator. Mult succes!




Tags: idee de afacerirentabilitatea afaceriipropriul dvs sef

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum demaram o idee de afaceri in paralel cu locul actual de munca?

de Maria Nicutar
15 Iul 2011
De foarte multe ori oamenii care detin idei de afaceri nu dispun de capitalul necesar de demarare si de administrare a respectivului proiect. De si...

Cum evaluam o idee de afaceri?

de Ilinca Dobrescu
14 Iul 2011
Oamenii de afaceri fac foarte des greseli atunci cand isi aleg ideea de afaceri si acest lucru se intampla din cauza ca nu detin capacitatea de a o...

Cum stabilim daca o idee de afaceri se va dovedi profitabila?

de Matei Antonescu
04 Iul 2011
Multi oameni de afaceri intra in domenii care nu isi arata profitabilitatea la nivelul asteptarilor initiale. Aceasta este o problema majora si se...

Am o idee de afaceri. Cum procedez?

de Simona Stroescu Holstein
15 Apr 2011
Primul pas in implementarea unei idei de afaceri este acela de a aduna informatie, absolut tot legat de ideea respectiva, cum ar fi: - Este ideea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]