Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum stabilim daca o idee de afaceri se va dovedi profitabila?

de Matei Antonescu 04 Iul. 2011 3392
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi oameni de afaceri intra in domenii care nu isi arata profitabilitatea la nivelul asteptarilor initiale. Aceasta este o problema majora si se identifica in lumea afacerilor din ce in ce mai preganant. In parte, ideile de afaceri sunt lansate mai usor in prezent. Pe de alta parte, oamenii de afaceri sunt nauciti de succesul altora si se arunca in valtoarea banilor in necunostinta de cauza.

Sa spunem ca ati visat dintotdeauna sa va deschideti o ferma. Am ales acest exemplu, deoarece acesta este ideea de afaceri prezenta din ce in ce mai mult in randul viitorilor antreprenori. Sau sa spunem ca cineva v-a dat un pont, conform caruia, o ferma de reptile ar fi o mare oportunitate de afaceri in prezent.

Ei bine, problema care trebuie identificata in cazul nostru, este stabilirea marimii profitului care v-ar reveni de pe urma unei astfel de afaceri.

Idee de baza cand dorim sa aflam daca se merita sa lansam o idee de afaceri este cea de a afla ce nevoi si dorinte se asigura, ce probleme se rezolva. Spre exemplu, o ferma de prepelite japoneze este o idee profitabila de afaceri. Exista o nevoie in expansiune si in tara si pentru export de oua si de carne de prepelita. Nu exista destui crescatori de prepelite pentru obtinerea de oua sau de carne si s-ar putea rezolva o problema reala, bine definita de cifre si statistici.

Ei bine, acesta este modelul pe care trebuie sa se mearga in afaceri. Identificati nevoi si dorinte, probleme si situatii de pe urma carora puteti profita si care sa prezinte oportunitati reale de dezvoltare. O afacere este, la urma urmei, fondata pe lipsuri si probleme in randul consumatorilor dintr-o anumita categorie.

Pe de alta parte, o idee de afaceri are nevoie de pasiune si entuziasm din partea celui care o va demara si administra. Nu este recomandabil sa porniti la drum cu o afacere pe care sa o conduceti doar pentru obtinerea de profit, ci cu una care sa va implineasca din mai multe puncte de vedere.

In acelasi timp nu este recomandabil nici sa lansati o idee de afaceri doar dintr-o simpla pasiune, fara studii de piata, statistici sau sprijinul specialistilor din domeniul afacerilor, in speranta ca se va dovedi de succes la un moment dat. Acel moment dat se poate transforma intr-o lunga asteptare si intr-un faliment foarte rapid.




Tags: idee de afaceriidei de afaceriafacereoportunitate de afaceriafacere profitabilaprofitabilitate afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Deschiderea unei berarii. Ce ai nevoie pentru o afacere profitabila?

de Idei de afaceri
09 Iun 2023
In lista cheltuielilor cu instalatii si echipamente necesare pentru productia de bere artizanala se numara rezervoarele de maturare. Rezervoare de...

Afacere de familie vs afacere mica cu angajati noi

de Idei de afaceri
12 Mar 2024
In cazul in care este vorba despre o afacere mica, pentru a ajunge la concluzia potrivita ar fi bine sa te consulti cu familia. Se vor implica in...

Ponturi si greseli - sfaturi pentru o afacere de catering

de Idei de afaceri
29 Ian 2024
Atunci cand demarati o firma de catering, trebuie sa evitati unele greseli. De cele mai multe ori, puteti observa lucrurile care nu va fac placere ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]