Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum stabilim daca o idee de afaceri se va dovedi profitabila?
Multi oameni de afaceri intra in domenii care nu isi arata profitabilitatea la nivelul asteptarilor initiale. Aceasta este o problema majora si se identifica in lumea afacerilor din ce in ce mai preganant. In parte, ideile de afaceri sunt lansate mai usor in prezent. Pe de alta parte, oamenii de afaceri sunt nauciti de succesul altora si se arunca in valtoarea banilor in necunostinta de cauza.
Sa spunem ca ati visat dintotdeauna sa va deschideti o ferma. Am ales acest exemplu, deoarece acesta este ideea de afaceri prezenta din ce in ce mai mult in randul viitorilor antreprenori. Sau sa spunem ca cineva v-a dat un pont, conform caruia, o ferma de reptile ar fi o mare oportunitate de afaceri in prezent.Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Ei bine, problema care trebuie identificata in cazul nostru, este stabilirea marimii profitului care v-ar reveni de pe urma unei astfel de afaceri.
Idee de baza cand dorim sa aflam daca se merita sa lansam o idee de afaceri este cea de a afla ce nevoi si dorinte se asigura, ce probleme se rezolva. Spre exemplu, o ferma de prepelite japoneze este o idee profitabila de afaceri. Exista o nevoie in expansiune si in tara si pentru export de oua si de carne de prepelita. Nu exista destui crescatori de prepelite pentru obtinerea de oua sau de carne si s-ar putea rezolva o problema reala, bine definita de cifre si statistici.
Ei bine, acesta este modelul pe care trebuie sa se mearga in afaceri. Identificati nevoi si dorinte, probleme si situatii de pe urma carora puteti profita si care sa prezinte oportunitati reale de dezvoltare. O afacere este, la urma urmei, fondata pe lipsuri si probleme in randul consumatorilor dintr-o anumita categorie.
Pe de alta parte, o idee de afaceri are nevoie de pasiune si entuziasm din partea celui care o va demara si administra. Nu este recomandabil sa porniti la drum cu o afacere pe care sa o conduceti doar pentru obtinerea de profit, ci cu una care sa va implineasca din mai multe puncte de vedere.
In acelasi timp nu este recomandabil nici sa lansati o idee de afaceri doar dintr-o simpla pasiune, fara studii de piata, statistici sau sprijinul specialistilor din domeniul afacerilor, in speranta ca se va dovedi de succes la un moment dat. Acel moment dat se poate transforma intr-o lunga asteptare si intr-un faliment foarte rapid.
Articole conexe
10+ idei de afaceri pentru pasionatii de calatorii
de Bianca TilaCum sa incepi o afacere. Etape si sfaturi
de Bianca TilaAfacere cu microplante. Cum poti obtine profit dintr-un spatiu mic
de Bianca TilaCum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit