Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum strang oamenii inteligenti bani pentru demararea unei afaceri mici?

de Maria Nicutar 27 Iul. 2011 4698
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand spunem afacere mica, ne referim la una dintre acele idei care nu cer foarte mult capital de investitii necesar pentru o functionare optima. Fie ca doriti sa va apucati de o afacere cu bijuterii handmade, confectionate de dvs, sau doriti sa preparati sapunuri organice si sa le comercializati, fie ca doriti sa va demarati o idee de afacere cu un magazin online, aici discutam de afaceri mici si cu bani putini. Acestea sunt cele mai bune modalitati de a intra in antreprenoriat si au nevoie de bani pentru a functiona.

Intrebarea arzatoare este cea referitoare la modalitatea de a face rost de bani. De unde ii procuram? Ii imprumutam de la rude, de la prieteni, de la banci sau ne luam alaturi de noi un asociat, parteneri care nu vad lucrurile in aceasta afacere in felul nostru specific?

Raspunsul cel mai bun este ca trebuie sa apelam la finantare si imprumuturi atunci cand stim ca avem de-a face cu o afacere mare, complexa. In caz contrar, in decurs de un an putem sa facem rost de banii necesari pentru a o demara si sustine pana scoate profit. Se poate sa vi se para mult un an de asteptare.

In fapt, un an este chiar putin pentru cei care doresc sa se intereseze de modul in care decurg treburile in afacerile lor, cum se prezinta piata si cererea la nivelul sau.

Mai mult, in timp de un an, mai putin sau mai mult de atat, veti avea destul ragaz sa va cercetati competitia, sa gasiti furnizorii perfecti si sa puneti la punct restul detaliilor afacerii. In acest fel, cand va veti afla in punctul de a o demara, veti avea mai putin de munca si tensiunea specifica start-up-urilor se va diminua.

Iata cateva metode de a pune bani deoparte fara sa depuneti mare efort sau sa faceti sacrificii majore:

1.    Nu mai folositi cartile de credit si cumparati cu bani lichizi.

2.    Nu va luati copiii cu voi la cumparaturi daca este posibil. Veti observa cum lista de cumparaturi se lungeste si nu se mai opreste cand micutii sunt langa dvs cand faceti shopping-ul zilnic.

3.    Mancati acasa in loc sa luati masa in oras. De asemenea, o salata preparata in casa bate cu mult un hamburger sau o masa de tip fast-food luata pe fuga in timp ce alergati de la chioscul din strada inapoi catre birou.

4.    Renuntati la vicii precum bautura si fumatul sau macar, diminuati-le.

5.    Achizitionati produse de uz casnic in cantitati mai mari atunci cand le gasiti la promotii.

6.    Cautati cele mai bune promotii si discount-uri pentru ce produse achizitionati.

7.    Aduceti-va abonamentul de cablu cu cel tv si cu cel de telefonie sub aceiasi umbrela a unei companii care sa perceapa tarife mici.

8.    Uitati de autoturismul cu care faceati 1 ora si jumatate pana la locul de munca si folositi mijloacele de transport in comun.

9.    Planificati in mod realist tot ce doriti sa puneti deoparte. Nu va stabiliti teluri prea mari pentru a nu va simti dezamagit. Aceasta situatie poate duce la renuntarea la planul de a pune bani deoparte.

Aceste sfaturi sunt sfaturi pe care multi le-au mai auzit si citit si le cunoastem in mare parte pe toate. Sper sa va prinda bine faptul ca le regasiti pe toate in acelasi loc si sa va folositi de toate in cea mai buna combinatie pentru un fond de investitii solid.




Tags: idei de afaceriafaceridemarare afacerebani afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
08 Mai 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
09 Iul 2024
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Sep 2024
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]