Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De cati bani ai nevoie pentru a incepe o afacere cu sapunuri handmade?

de Ana Radulescu 13 Mar. 2014 3759
5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sapunuri cu uleiuri esentiale, sapunuri exfoliante, sapunuri hidratante... exista numeroase variante de sapun si fiecare dintre ele are nenumarati fani in randurile reprezentantelor sexului frumos. O afacere cu sapunuri naturale handmade nu va duce, asadar, lipsa de clienti. In cazul in care te numeri si tu printre antreprenorii care au observat oportunitatea si care doresc sa profite de ea, iata cum poti pune pe picioare o astfel de afacere cu mai putin de 2.000 de euro.

Alege o forma juridica
SRL, PFA, Intreprindere individuala sau Intreprindere familiala... consulta-te cu un specialist, decide care varianta ti se potriveste si intocmeste toate formele legale. pentru intregul proces nu ar trebui sa platesti mai mult de  200-300 de euro.

Asigura-ti afacerea
Daca vinzi un produs sau serviciu, trebuie sa iti asiguri activitatea, pentru a proteja activele firmei in cazul in care se produc daune sau rani in timpul utilizarii produselor de catre clienti. Asigurarea protejeaza, de asemenea, materialele si echipamentele pe care le folosesti de furt sau deteriorare. Deoarece o afacere la domiciliu prezinta in general un risc relativ scazut, te poti asigura fara sa cheltuiesti prea mult. Preturile asigurarilor difera de la broker la broker si se calculeaza in functie de specificul afacerii.

Achizitioneaza materia prima
Consumabilele necesare pentru producerea de sapun includ: coloranti, soda caustica, arome, uleiuri, esente, suporturi, vase si ustensile speciale, manusi, parfumuri, cutii, ambalaje. Poti cheltui pe acestea intre 200 si 600 de euro, in functie de cat de ampla doresti sa fie activitatea. O idee buna este sa investesti si intr-un aparat foto bun, daca nu ai deja unul. Pozele profesioniste vor fi un atu in prezentarea produselor tale.

Urmeaza cursuri de specializare
In cazul in care nu esti sigur de tehnica ta, poti urma niste cursuri de profil. Acestea costa intre 150-200 euro. Varianta gratuita este sa cauti pe internet tutoriale si videoclipuri despre confectionarea sapunui natural. Daca esti autodidact, vei invata cu ajutorul lor, fara sa mai platesti traininguri si workshopuri.

Nu uita de site-ul de prezentare
Un site web este o necesitate pentru orice afacere in ziua de azi. Ideal ar fi sa investesti intr-un magazin online. Costurile de intretinere ale unui site variaza intre 50-200 euro/luna, in functie de complexitatea acestuia. In cazul in care nu doresti sa faci o astfel de investitie, ai ca alternative blogurile si retelele de socializare.

Promoveaza-ti afacerea
Standurile la targuri de artizanat, piete de producatori sau targuri handmade au costuri diferite, dar in general se pot obtine la cateva zeci de euro/mp. Tiparirea si impartirea de fluturasi si pliante poate ajunge la 150 de euro, iar pentru promovarea online este recomandat sa iti asiguri un buget de aproximativ 200-300 de euro pentru inceput.

Afla mai multe informatii despre cum poti demara un astfel de business consultand Ghidul complet al afacerii cu sapun natural>>>


Tags: afaceri la domiciuliuafaceri cu sapunsapun hand-made

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]