Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce inchirierea bicicletelor poate fi un business profitabil

de Ideideafaceri.ro 29 Apr. 2020 4884
4.42 din 13 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Plimbatul pe bicicleta nu mai este de mult un sport sezonier, care iti opreste activitatea in lunile anului in care temperaturile de afara sunt mai scazute. A devenit o sursa de miscare practicata tot mai des de cat mai multe persoane, din dorinta de a se relaxa si a face sport. Insa, nu toate persoanele se pot bucura de propria bicicleta, fie din lipsa spatiului de depozitare din apartament, fie din lipsa unui buget special pentru acest lucru. Aici intervine ideea unui business care are in prim plan inchirierea bicicletelor in fiecare zi, cu un program prelungit si cu alte facilitati incluse.

De ce poate fi o afacere profitabila inchiriatul bicicletelor:
 
Protejeaza mediul incojurator. Tot mai multi oameni isi doresc sa adopte un stil de viata sanatos, printre care sa renunte la automobilul personal ori la transportul in comun cu care merg zilnic spre locul de munca, din cauza traficului agomerat care se creaza, dar si al aerului poluat pe care acestea il lasa in urma. Insa, din lipsa unui alt mijloc de transport, nu intotdeauna reusesc sa faca asta, mai ales daca locul de munca presupune o distanta mult prea mare de mers pe jos. Inchirierea bicicletelor este o idee care le permite oamenilor sa se deplaseze mult mai usor dintr-o parte in alta a orasului. Mai mult de atat, exista mai multe sucursale plasate in punctele cheie, cele mai frecventate zone ale orasului. Poti lua o bicicleta dintr-o locatie si o poti lasa intr-o zona cat mai apropiata de locul de munca sau de casa. 
 
Fluidizeaza traficul. Bicicletele inchiriate pot fi un ajutor pentru traficul aglomerat.  Faptul ca tot mai multe persoane vor incepe sa renunte la automobilele personale, nu poate fi decat un avantaj pentru restul masinilor care inca mai circula. Drumul va fi cu mult mai liber, economisind astfel timpul pe care pana acum il pierdeau in trafic. Nu se vor mai pierde ore in sir pe distrante mici, care ar fi trebuit parcurse intr-un timp scurt.
 
Te ajuta sa economisesti bani lunar. Costul lunar al bicicletelor nu se ridica la acelasi cost pe care il consuma masina. Ai posibilitatea sa iti faci un abonament lunar, care sa iti permita sa circuli cu bicicleta in fiecare zi, dar iti poti plati si cursele doar in ziua in care folosesti bicicleta.
 
Te ajuta sa faci miscare. Pentru un stil de viata sanatos este important sa faci miscare in fiecare zi, cel putin 30 de minute. Daca nu esti adeptul alergatului sau mersului la sala, atunci plimbatul cu bicicleta imbinand utilul cu placutul. Poti arde usor caloriile pe bicicleta, in timp ce iti poti lucra si muschii picioarelor.
 
Sistemul de bike-sharing este modalitatea prin care poti scapa de grija depozitarii unei biciclete, investitii in diferite accesori ori chiar investitii cand vine vorba despre costurile de intretinere. In urma unui studiu publicat de Jurnal American de Sanatat Publica, in anul 2012, s-a constatat faptul ca orasele care au implementat sistemul de biciclete inchiriate detin locuitori cu o sanatate mult mai buna.
 
Investitia nu este una majora, mai ales ca este o afacere care poate primi si fonduri europene nerambursabile, exemple existand deja in orasul Sibiu, acolo unde a fost deschis cel mai mare centru de inchirieri biciclete. 


Tags: biciclete inchiriateafacere cu bicicletebike-sharing

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.42 din 5 - 13 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]