Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu functioneaza intotdeauna o afacere

de Camelia Diaconu 27 Dec. 2019 3356
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu totii ne dorim sa fim proprietarii unei afaceri care sa ne duca pe culmile succesului, insa, de multe ori, uitam lucruri esentiale, care nu ne ajuta in dezvoltarea noastra, ba, din contra, duc spre esec. Inainte de a-ti duce ideea de afacere mai departe, te-ai gandit si ce se va intampla daca nu va functiona? Ce duce la nereusita in afaceri?

Ideea de baza a unei afaceri este si punctul cheie de unde porneste si in jurul caruia sa contureaza orice business. Si pentru ca nu intotdeauna totul functioneaza asa cum ne planuim, trebuie sa stii ca sunt cateva detalii importante care fac diferenta pe calea dintre succes si esec. Iata care sunt intrebarile la care trebuie sa iti raspunzi inainte de orice inceput!
 
Care este afacerea potrivita pe care pot sa o incep? Idei sunt multe si cu siguranta cu totii avem o idee sau o pasiune pe care ne-am dori sa o transformam in realitate. Insa, de la vorbe pana la fapte sunt multe analize si planuri care trebuie facute pentru a ne asigura ca suntem in masura sa dezvoltam acest tip de afacere, indiferent de domeniul despre care vorbim. Business case sau mai bine spus planul de afacere pe care trebuie sa ti-l faci inainte este pionul principal pe care trebuie sa il detii. Trebuie sa iti cunosti abilitatile, calitatile, limitele si sa stii pana unde poti merge pentru a reusi sa iti atingi obiectivele propuse. Nu poti incepe o afacere intr-un domeniu pe care nu il stapanesti. Acest inceput este o cale sigura spre esec din simplu motiv ca nu detii toate cunostiintele necesare. Nu poti porni cu ideea ca inveti pe parcurs, din mers, ori ca te dezvolti in timp. Inceputul unei afaceri, pentru tine ca si proprietar, antreprenor ori asociat presupune informatii pe care sa fii in masura sa le transmiti cu usurinta si celorlalti.
 
Cum imi fac un plan de afacere, ce presupune? In primul rand cercetare si analiza. Pentru a stii care este afacerea care ti se potriveste cel mai bine, pentru a stii care este domeniul pe care il cunosti cat mai amanuntit, trebuie sa cercetezi cat mai bine piata, pentru a descoperi idei. Sunt si cazuri, consecrate deja, cand pasiunea pentru un obiect sau un sport a devenit o afacere de succes, tocmai datorita faptului ca din pasiune s-au invatat multe lucruri noi, inainte de a le pune in practica. 
Un plan presupune o schema bine gandita, dar si scrisa, care sa analizeze toate investitiile, dar si riscurile la care poate fi supusa viitoarea afacere. Trebuie sa stii inca de la inceput, schematic, care vor fi activitatile pe care le vei desfasura, dar si care vor fi pasii pe care ii vei urma. 
 
Am suficiente fonduri sa pot duce mai departe acest plan? Indiferent de modul in care iti structurezi planul de afaceri, orice inceput are nevoie si de un capital corespunzator, care sa iti acopere costurile generale. Multi dintre antreprenori nu reusesc tocmai din acest motiv. Pentru ca nu isi calculeaza aspectul financiar cu atentie. Nu este necesar ce cumperi doar pentru inceput,pentru ca intotdeauna vei avea cheltuieli neprevazute. Mai mult de atat, inca de la bun inceput trebuie sa iei in calcul costurile de transport, dar si de publicitate, care este absolut esentiala. 


Tags: esec in afaceride ce nu reusesti in afacerice sa stii cand incepi o afacere

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]