Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa iti faci o analiza SWOT?

de Andreea Rada 31 Mai. 2011 4862
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ati auzit despre astfel de analize SWOT in cazul unor companii, unui nou produs sau serviciu. Pentru o buna eficienta, aceste analize pot fi aplicate si asupra unei persoane.

Acronimul vine de la:

• Strenghts - puncte forte.
Acestea sunt reprezentate de calitatile tale si de ceea ce te diferentiaza de ceilalti.

• Weaknesses - puncte slabe

Pentru a putea deveni performant trebuie sa cunosti foarte bine si acest aspect al personalitatii tale. Trebuie sa stii care sunt punctele tale slabe, ce nu cunosti inca si ce trebuie imbunatatit.

• Opportunities - oportunitatile tale

Acestea pot fi reprezentate de orice intamplare din mediul extern care iti poate fi de folos in dezvoltarea ta. Ori lucru pe care il poti exploata pentru a fi mai eficient.

• Threats - amenintari

Crezi ca ar putea exista ceva din exterior care sa iti strice echilibrul natural? Daca da, trebuie sa analizezi foarte bine fiecare posibila amenintare si sa o elimini din radacini.

De ce sa iti faci o analiza SWOT?

In primul rand pentru ca nu are cum sa fie daunatoare o punere in revista a tuturor punctelor de mai sus. Iti da ocazia sa realizezi la ce nivel te poti incadra si iti este utila mai ales cand discutam, de exemplu, de alegerea unui nou loc de munca.

Iti va fi mult mai usor sa stii care sunt asteptarile tale atunci cand esti foarte sigur pe ceea ce ai de oferit.

Nu este nimic rau in a-ti aminti care sunt punctele tale forte, iti va oferi incredere in tine si poate iti va schimba mentalitatea. De asemenea, trebuie sa fii foarte constient de numarul si nivelul defectelor tale pentru a le putea transforma in puncte forte.

Cand vine vorba de amenintari si oportunitati, acestea iti ofera ocazia de a mai veni in contact cu lumea din jurul tau. Se intampla adesea ca din cauza unui program foarte incarcat de lucru sa nu mai ai timp sa observi ce se intampla in jurul tau.

O astfel de analiza iti deschide portile spre o noua realitate. Poate intre timp au aparut alte domenii in care crezi ca te-ai incadra de minune. Cu siguranta au aparut noi informatii pe care le poti asimila si le vei transforma in oportunitati.

Din cauza unui program prea incarcat e posibil sa fi ratat ocazia de a mai fi la curent cu noutatile. Ofera-ti ocazia de a vedea care sunt activitatile ce se pot transforma in amenintari pentru tine sau pentru pozitia ta in cadrul unei companii.

O astfel de analiza SWOT iti creeaza un nou drum si o noua directie in procesul tau de dezvoltare personala si profesionala.


Tags: analiza swotpuncte taripuncte slabeoportunitatiamenintari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

3 recomandari pentru a-ti incepe cu dreptul propria afacere

de Bianca Tila
20 Mar 2024
De la inceput afacerea ta trebuie structurata intr-un mod care va avea sanse sa produca bani, nu sa inregistreze pierderi. Principalul tau atunci...

Greseli pe care sa le eviti atunci cand incepi un business

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Demararea unui business este provocatoare, insa la inceput de drum esti predispus multor greseli. Stim cu totii ca un lucru nou nu iese perfect din...

Indicele ROBOR scade

de Bianca Tila
20 Nov 2023
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,25%, in timp ce indicele ROBOR la 6 luni a scazut la 6,32%, de la 6,33%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel...

Mentoring-ul pe intelesul tuturor. Cum se diferentiaza de coaching si cum te poate ajuta un program de mentorat

de Bianca Tila
09 Nov 2023
Mentoring-ul este un instrument strategic care poate fi ales de managementul organizatiilor mari pentru a face o integrare cat mai reusita a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]