Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa iti incepi propriul business

de Camelia Diaconu 05 Mai. 2021 6213
4.41 din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De ce sa imi deschid o afacere? Este prima intrebare care trebuie sa iti vina in minte atunci cand te gandesti ca vrei sa incepi un business in care tu sa fii pionul principal. Munca la birou, ca si angajat intr-o companie, nu implica o multime de responsabilitati din partea ta. In afara de task-urile zilnice pe care le ai de indeplinit, de alte activitati nu esti direct raspunzator, motiv pentru care, nu esti atat de implicat. Deshiderea unui business, o afacere proprie, presupune implicare si devotament in mod permanent, fara restrictii ori ajustari. Asa ca, atunci cand vrei sa iti deschizi o afacere, aminteste-ti intai, de ce vrei sa incepi!

Pentru ca niciodata nu este prea tarziu sa faci acest pas, mai ales atunci cand ai un obiectiv bine stabilit, trebuie sa stii ca sunt cateva intrebari elementare carora trebuie sa le stii raspunsul. Toate acestea pentru a te asigura ca pornesti cu dreptul o noua aventura in viata!
 
De ce sa imi incep propria afacere? Pentru ca sunt propriul meu sef. Sef, lider, subaltern, orice fel de angajat intr-o companie are propriul rol, un rol pe care si-l poate juca pana la un anumit punct, mai ales cand deciziile finale se iau de catre altcineva si nu de tine. Afacerea ta iti ofera posibilitatea sa iti pui in practica toate ideile creative pe care le-ai dobandit de-a lungul timpului, fiind singurul in masura sa iei deciziile potrivite. O afacere prospera implica si riscuri, iar in afacerea ta, tu esti primul in masura sa risti, atunci cand este nevoie.
 
Propria afacere iti ofera siguranta. Cand esti angajat, de multe ori ai teama unei concedieri, a unui post desfiintat in urma caruia sa iti pierzi serviciul. Chiar daca muncesti mult mai mult fata de un job la care esti un simplu angajat, propria afacere iti ofera satisfactii multiple cand vine vorba despre siguranta, investitii, dar si castiguri. Actionezi intotdeauna in consecinta, prompt, pentru a rezolva toate situatiile in timp util. 
 
Ai mai mult timp liber. In propria afacere, de multe ori, poti sa iti organizezi singur timpul. In functie de prioritati, poti alege care sunt activitatile care nu suporta amanare, dar si cand este timpul sa iti iei o pauza pentru a petrece timp cu ceilalti. Bineinteles, toate aceste lucruri se organizeaza in momentul in care ti-ai pus afacerea pe picioare si ai reusit sa iti organizezi echipa in asa fel incat, intotdeauna sa fie o persoana pe care sa te poti baza. 
 
Propria afacere iti ofere flexibilitate. Ai posibilitatea sa alegi ce crezi de cuviinta ca este mai bine sa se intample. Ai libertate in exprimare, la fel cum ai libertatea sa iti alegi angajatii si colaboratorii. Nu este cazul sa ia altcineva decizii importante in locul tau, pentru ca esti cea mai in masura persoana sa faca acest lucru. 
 
Propriul business iti ofera satisfactii financiare. O afacere bine gandita, iti poate aduce beneficii majore din punct de vedere financiar. Vei reusi sa castigi cu mult peste un salariu pe care il primeai ca si angajat, cresteriile tale fiind vizibile pentru ca muncesti pentru tine. Nu mai esti nevoit sa ceri o marire de salariu, ci sa muncesti mai mult pentru a-ti atinge intr-un timp cat mai scurt obiectivele. Fiecare pas pe care il faci pentru buna functionare a activitatilor din firma, te vor ajuta sa iti stabilesti noi targeturi, la un rang cat mai inalt.
 


Tags: start in afaceride ce sa iti deschizi o afacereidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.41 din 5 - 17 voturi.

Articole conexe

Start in afaceri. Bariere la intrarea in afaceri ecologice

de Idei de afaceri
07 Feb 2024
Barierele la intrare sunt acele conditii care fac dificila sau imposibila intrarea unei firme pe piata. Daca firmele concurente din zona...

Idei de afaceri pentru 2022

de Idei de afaceri
11 Nov 2021
Chiar daca piata de afaceri pare sa se confrunte in prezent cu un declin masiv, nu inseamna ca trebuie sa te opresti din a-ti vedea visul implinit....

4 idei de afaceri inca potrivite pentru 2021

de Florin Amariei
22 Iul 2021
A porni intr-o astfel de aventura inseamna ca iti doresti ca viata ta sa se schimbe. Antreprenoriatul nu este usor, mai ales daca nu ai multe resurse...

Cele mai profitabile 5 idei de afaceri in 2021

de Florin Amariei
19 Mai 2021
Economia da semne de revenire, restrictiile sunt inlaturate treptat si lumea pare a fi gata pentru a calatori si, mai important, gata pentru a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]